Filmové a seriálové tipy, týden #38: Narozeniny Future Gate, finále Sexuální výchovy i sci-fi po česku

Filmové a seriálové tipy, týden #38: Narozeniny Future Gate, finále Sexuální výchovy i sci-fi po česku 

Závěr sexuální revoluce na Netflixu, Stallone a jeho parta nebo špičkové české sci-fi ve filmu i v rámci festivalu. Pojďte si s námi vybrat vašeho favorita v následujícím kinotýdnu.

Expend4bles: Postr4datelní

(Ne)postradatelní zabijáci jsou zpět ve čtvrtém pokračování akční série. Sly Stallone tentokrát svou bandu odpadlíků doplnil o Curtise "50 Centa" Jacksona, Megan Fox, Tonyho Jaa, Ika Uwaise, Jacoba Scipia, Levyho Trana nebo Andyho Garciu. Nechybí všemožné zbraně a ještě ostřejší hlášky. Nepůjde o nic těžšího než záchranu světa, teroristé se totiž zmocnili několika velmi účinných jaderných raket, které mohou vést lidstvo do třetí světové války.

Bod obnovy

Jak má vypadat řádné české sci-fi? Na takovou otázku možná odpovídá film Bod obnovy, který táhne diváka do roku 2041. Budoucnost dává možnost oživit člověka po nehodě či jiné nepřirozené smrti. Vše, co je k tomu potřeba udělat, je uchovávat digitální zálohu své osobnosti. Jakou daň ale lidstvo zaplatí za delší život? V koprodučním snímku Roberta Hloze se můžete těšit na Andreu Mohylovou, Matěje Hádka, Milana Ondríka, Václava Neužila ml., Karka Dobrého a další.

Nespavost

 

Nespavost je nelépe sdílet. Dva nejlepší přátelé Lisa a Danny spojuje právě insomnie, která má vedle negativních stránek i pozitivní efekt. Pestré promluvy do dlouhých nočních hodin prohlubují jejich vzájený vztah a dostávajího na zcela novou úroveň. Romantickou komedií jako vystřiženou z filmu Když Harry potkal Sally provázejí Antonia Thomas a Craig Roberts.

Sexuální výchova - Série 4 

 

Maeve je v Americe a Otis si buduje reputaci na nové škole. Cavendish College ale nebude procházka růžovou zahradou. A to i přes podporu věrných přátel, kteří ho provázejí do závěrečné řady úspěšného seriálu. Show, která změnila vnímání sexuality v televizní zábavě skončí osmou epizodou čtvrté série. Všechny díly nabídne Netfix najednou od 21. září.

Future Gate Festival 

Future Gate má před sebou milník. Dekádu ve společnosti nejlepších tuzemských filmových festivalů oslaví v pražské Lucerně i v kinech po celé republice. Desátou přehlídku sci-fi filmů zahájí v předpremiéře snímek s Emiliou Clarke a Chiwetelem Ejioforem. Tématem ročníku 2023 je kolonizace vesmíru. Festival přinese hlubší pohled na lidskou podstatu a naše místo mezi hvězdami, Ozvěny Future Gate se budou konat v Plzni, Hradci Králové, Šumperku a Košicích. Program a vstupenky na festival jsou k dispozici na futuregate.cz.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!