Bardo Thödol s Kamilem Střihavkou a vikingská premiéra. To je nová sezóna RockOpery Praha

Bardo Thödol s Kamilem Střihavkou a vikingská premiéra. To je nová sezóna RockOpery Praha 

Pavla Forest, Viktor Dyk, Kamil Střihavka, Jan Toužimský, Jiří Zonyga a další hvězdy divadla RockOpera Praha se těší na novou sezónu! Ta odstartovala ve čtvrtek 14. září reprízou rockové opery Trója.

Jako každou sezónu v posledních letech, čeká RockOperu na silvestra koncertní premiéra nového kusu. Tentokrát se pražská rocková scéna vydá do tajů severské mytologie. Novinkou Ragnarock se pokusí nahlédnout do vikingské historie. Nejnovější operou chceme navázat na spolupráci s norskou produkcí. Vikingové navíc ovlivnili i život tady v Čechách. Vyplenili nás a ukradli nám nějaké poklady. V Ragnarocku se snažíme pochopit, o co jim šlo, jejich mytologii a jak jejich svět vzniknul a jak zaniknul," vysvětluje záměr výkonná ředitelka a libretistka Pavla Forest. Spoluautorem scénáře bude zpěvák a neodmyslitelná součást ansámblu RockOpery Kamil Střihavka.

Tvůrci divákům slibující bojové scény a kaskadérské kousky v podání skupiny Burdýři„Burdýři pod vedením Jakuba Švece, se kterým RockOpera dlouhodobě spolupracuje, patří ke špičce. O čemž vypovídá i velký zájem filmařů a zahraničních produkcí, které je často a rády zvou,“ dodává Pavla Forest.

Další novinkou, kterou pro své fanoušky RockOpera Praha na právě začínající sezónu připravila, je inovovaná verze symfonicko-rockového Barda Thödol„Bardo Thödol budeme nově uvádět po názvem Kniha mrtvých: Bardo Thödol. Pro nás k zásadní změně dojde i v obsazení. Mytickou operu inspirovanou Tibetskou knihou mrtvých a prací Carla Gustava Junga Duše moderního člověka nově posílí Kamil Střihavka,“ upozorňuje Forest.

Divadelní sezóna 2023/24 nebude v RockOpeře Praha jen ve znamení novinek. Divadlo se také bude loučit. A to hned se dvěma kusy. V programu se letos naposledy objeví absurdně komediální Proces, který adaptuje slavné dílo spisovatele Franze Kafky. 

Foto: archiv RockOpera

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Místo konání: RockOpera Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!