Kam na podzim za vínem? Tipy na vinobraní 2023

Kam na podzim za vínem? Tipy na vinobraní 2023 

Společně s indiánským létem přichází období moštů, burčáku a ochutnávek vín. Připravili jsme pro vás několik tipů na vinobraní po celé České republice.

Pálavské vinobraní

76. ročník Pálavského vinobraní se koná od pátku 8. do neděle 10. září. Program mikulovského festivalu nabízí kromě ochutnávky vína také příjezd krále a královny, Národní soutěž vín Mikulovské podoblasti, koncerty nejznámějších českých a slovenských hudebníků jako No Name, Slza, Viktor Sheen či Arrhythmia, vystoupení folklórních souborů, desítky až stovky stánků s širokým sortimentem zboží a v neposlední řadě výtečnou atmosféru v malebném městě na jihu Moravy.

Vstupenky lze zakoupit online nebo na místě. Více informací včetně programu naleznete na www.palavske-vinobrani.cz.

Znojemské historické vinobraní

Zapiště si termín 8. až 10. září. Můžete se těšit na bohatý program Znojemského vinobraní, které nabízí divadelní představení, ukázky historického šermu a starých řemesel, degustační soutěže a v neposlední řadě hudební vystoupení Mirai, Queenie, Mikolase Josefa nebo Anety Langerové.

Vstupné lze zakoupit v předprodeji online nebo na místě. Více informací naleznete na webových stránkách https://www.znojemskevinobrani.cz/.

Roudnické vinobraní

Slavnosti vína a burčáku a zároveň hudební festival s programem na dvou scénách. Zámecký areál v Roudnici nad Labem nabízí dne 9. září také doprovodné akce, mezi kterými nebude chybět již 20. ročník výstavy historických vozidel Historici v Roudnici, která je přístupná zdarma mimo placenou část areálu. Roudnické Vinobraní přivítají také hudebníci jako Wohnout, Sebastian nebo David Koller.

Vstupenky na festival je možné zakoupit online nebo na místě. Více informací naleznete na oficiálních stránkách https://www.roudnicke-vinobrani.cz/.

Vinobraní na zámku Kačina

Vinobraní se zámeckou atmosférou můžete navštívit už v sobotu 9. září od 9 hodin. Vinobraní na zámku Kačina nabízí dílničky pro děti, hudební vystoupení, řemeslné trhy, širokou nabídku jídla nebo také možnost si zasoutěžit v poznávání odrůdy vína.

Vstupenky je možné zakoupit online v předprodeji nebo na místě. Více informací naleznete na webových stránkách https://www.vinobraninakacine.cz/.

Mělnické vinobraní

V historickém centru města se ve dnech 15. až 17. září uskuteční 84. ročník Mělnického Vinobraní. V průběhu tří festivalových dnů se na čtyřech programových scénách vystřídá více než 300 účinkujících, od známých českých i zahraničních kapel všech žánrů, přes divadelní představení, pouliční umělce, až po audiovizuální program. Nebude chybět ani speciální degustační scéna s vybranými gastronomickými specialitami v kombinacích, které jsou mimořádně připraveny pouze k této příležitosti. Ve stáncích vinobraní bude možné vychutnávat kvalitní víno i burčák desítek producentů vína, od malých rodinných vinařství, přes velké výrobce nejen české vinařské oblasti.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji online či na místě konání akce. Více informací naleznete na webových stránkách https://www.vinobranimelnik.cz/.

Vinobraní na Vinici sv. Kláry

V pražské Troji se vinobraní koná o víkendu 16. a 17. září na Vinici sv. Kláry. Atmosféru slavnostního víkendu bude doprovázet hudební program a výborné jídlo. Kromě vína se bude nalévat také burčák. Zejména však nabídne to nejlepší od vinařů z Čech i Moravy. Chybět nebude ani bohatá místní produkce.

Vstupenky lze zakoupit v předprodeji či na místě. Více informací naleznete zde https://www.botanicka.cz/.

Vinobraní na Karlštejně

Ve dnech 23. a 24. září probíhá Karlštejnské vinobraní, které nabízí přenesení do doby dávno minulé. Program je vhodný pro malé i velké diváky a odehrává se až do pozdních večerních hodin. Vyvrcholením je slavnostní historický průvod od vinic na hrad, v čele s Karlem IV., jeho chotí Eliškou Pomořanskou a doprovodem císařského dvora. Dále se můžete těšit na koncerty historické, folkové a lidové hudby, šermířská vystoupení, výuku historických tanců nebo středověký jarmark.

Vstupné je možné zakoupit v předprodeji online či na místě. Více informací naleznete na oficiálních stránkách https://www.karlstejnskevinobrani.cz/.

Valtické vinobraní

Město Valtice s partnery pořádá nejočekávanější akci v srdci Lednicko-valtického areálu. Festival se koná o víkendu 6. a 7. října. Kromě ochutnávky burčáku, mladých, perlivých vín a sektů se v areálu můžete těšit také na dva prohlídkové okruhy, cimbálovou muziku, tombolu a vystoupení hudebních hostů.

Vstupenky lze zakoupit online. Více informací naleznete na webových stánkách https://www.vsvaltice.cz/.

Foto: archiv Pálavské vinobraní 2022

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!