Letní Letná, Magická fontána a Vizovické Trnkobraní. Týdenní tipy od 14. do 20. srpna

Letní Letná, Magická fontána a Vizovické Trnkobraní. Týdenní tipy od 14. do 20. srpna 

V půlce srpna nás čeká hned několik show! Divadelní show Letní Letná a Magická fontána vtáhne návštěvníky do světa moderního umění. O show nebude nouzi ani v kině, jelikož Kazma přichází se svým utajovaným projektem. Vyrazit můžete také na hudební festivaly do různých koutů České republiky či si stále užívat filmů za teplých letních večerů.

Prima Hvězdné léto

Letní scéna Divadla Kalich přináší tento týden pořádnou nálož zábavy! Neminou vás představení jako Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? s Jiřím Lábusem a Petrem Čtvrtníčkem, konverzační přestřelka s Petrem Rychlým a Lubošem Veselým S pravdou ven a legendární Pomáda.

Blbec k večeři

V úterý 15. srpna vás v restauraci Mlýn vodníka Slámy čeká francouzská komedie Blbec k večeři v podání známých českých herců v čele s Václavem Vydrou a Rudolfem Hrušínským. Je plná nedorozumění a omylů, z kterých pramení vášně mezi všemi zúčastněnými. V této bláznivé hře platí, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá a kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.

Hra je v režii Jiřího Menzela a ústřední dvojici doplňují herecké stálice jako Josef Carda, Zdeněk Žák, Jana Boušková, Jana Švandová a další.

Letní Letná

Letní Letná má za sebou devatenáct let na scéně předních divadelních festivalů, a to nejen v českém, ale i mezinárodním kontextu. Své dvacáté narozeniny chce oslavit společně s návštěvníky, pro které připravuje unikátní projekt Pocta novému cirkusu v podání českých artistů, akvabel a oblíbeného švédského Cirkusu Cirkör. Letenskou variaci na jejich slavné vodní dílo budou moct diváci zhlédnout poprvé v předvečer oficiálního zahájení, 16. srpna, a naposled první festivalový den, 17. srpna. Obě uvedení jsou přístupná zdarma a začínají ve 21.00. Vůbec poprvé tak ožije nová vodní nádrž v Letenských sadech, nad kterou vytvoří více než 50 umělců působivou novocirkusovou show.

Kompletní program bezmála třítýdenní Letní Letné je zveřejněn na webu letniletna.cz, stejně jako předprodej vstupenek na jednotlivá představení.

ONEMANSHOW: The Movie

Přísně utajovaný projekt, na kterém Kazma a jeho tým pracovali přes 4 roky, vstupuje historicky poprvé jako ONEMANSHOW v celovečerním formátu do kin. Unikátní film mění dosud zaběhnutá pravidla kinematografie a jako jediný na světě bere diváky za hranice filmového plátna do opravdové reality. Premiéra vstupuje do kin 17. srpna.

Magická fontána

Křižíkova fontána znovu ožívá živelnou show v produkci skupiny Pyroterra. Velkolepé představení pod širým nebem kombinuje taneční a novocirkusové umění, moderní technologické efekty s vodním dílem českého vynálezce Františka Křižíka.

Živelná kombinace ohně, světla a vody spolu s elektrizujícími výkony světelných a ohňových tanečníků se uskuteční od 17. do 25. srpna v srdci pražského Výstaviště. Tešit se můžete na přehlídku jevištních prvků a speciálních efektů během jednoho večera.

Letní kino: Skautský institut

Pokud si chcete ještě vychutnat filmové plátno na čerstvém vzduchu, můžete navštěvovat stále letní kina. Ve Skautském institutu se 17. srpna bude promítat oduševnělý jihokorejský příběh Minulé životy, oceňovaný na festivalech Sundance i v Berlíně

Spisovatelku Noru a její dětskou lásku Hae-Sunga sice dělí tisíce kilometrů, spojuje je však výjimečně hluboké pouto. Po více než dvou dekádách odloučení se dvě spřízněné duše setkávají během pár dní v New Yorku. Nečekané shledání s osudovým mužem přiměje Noru klást si otázku: „Co by bylo kdyby?“ Režisérka Celine Song v citlivé moderní romanci jedinečným způsobem v několika časových rovinách vypráví příběh dvou lidí, jež se navzájem velmi milují, a přesto se jejich osudy fatálně míjely

Rock of Sadská

Festival Rock of Sadská proběhne letos v termínu 18. až 19. srpna u jezera Sadská, které je přibližně 20 min. od Prahy! Stanování bude tradičně zdarma a těšit se můžete například na Arakain, Tublatanku, Traktor a další.

Vizovické Trnkobraní

Vizovické Trnkobraní se letošní rok uskuteční v termínu od 18. do 19. srpna přímo v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích, kde se vyrábí nejproslulejší tuzemská značka slivovice.

Tato multižánrová kulturní přehlídka zahrnuje vystoupení známých hudebníků české a slovenské scény na dvou scénách a doplňuje ji divadelní scéna, kinokavárna a dětský koutek. Projekt je koncipován jako zábava pro celou rodinu. Tradiční součástí Vizovického Trnkobraní je originální soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Více informací se dočtete v našem článku.

Hrady CZ: Hradec nad Moravicí

Oblíbený hudební festival HRADY CZ se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Výběr interpretů jako je Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, Tomáš Klus , Anna K., Dymytry, Michal Hrůza, Mike Spirit, Sofian Medjmedj či Pam Rabbit můžete tento pátek 18. srpna a sobotu 19. srpna zastihnout v Hradci nad Moravicí v Moravskosezském kraji.

Přehrady FEST: Veselské Pískovny

V sobotu 19. srpna proběhne poslední část Přehrady FESTU, a to ve Veselských Pískovnách. Pohodovou atmosféru zajistí na plážovém pódiu například skupina Wohnout s notoricky známými písněmi jako například Svaz českých bohémů, slovenští rockeři Horkýže slíže nebo kapela UDG s hity Hvězdář či Někam ven. S texty bavící všechny generace dorazí písničkář Pokáč. Chybět nebude ani energická hudební show MIG 21 v čele s Jiřím Macháčkem. Hlavní sestavu programu doplní další výrazná jména české hudební scény jako NEBE, ATMO music, Jakub Děkan, Sofian Medjmedj a Byt číslo 4.

Mácháč festival

Mácháč patří historicky k nejzásadnějším tanečním open air festivalům u nás. Magické spojení přírody, taneční hudby a nádherné scenérie na břehu Máchova jezera s písčitou pláží je přesně to, díky čemu má festival jedinečnou atmosféru a stal se brzy nejnavštěvovanější akcí elektronické taneční hudby v ČR. Zároveň je Mácháč jediným festivalem, který má hlavní stage umístěnou přímo na vodě. Letošní ročník se uskuteční 18. a 19. srpna. Přehled všech umělců naleznete zde.

Foto: archiv Letní Letná

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!