Jazz & Blues Fest, Barbie a Colours of Ostrava. Týdenní tipy od 17. do 23. července

Jazz & Blues Fest, Barbie a Colours of Ostrava. Týdenní tipy od 17. do 23. července 

Třetí červencový týden nám přinese především plno hudby! Těšit se můžete na pokračovní Festvalu Krumlov, na Jazz & Blues Fest na Chodovské tvrzi, na tradiční Colors of Ostrava a také na pohraniční Cibula Fest. Zajít můžete i na výstavu CHATY či do Rudolfina na výstavu NAVE. Do kin vstupuje očekáváná Barbie.

Festival Krumlov

V pátek 14. července odstartoval Festival Krumlov. Čtyři týdny hudby orámuje 18 koncertů hlavního programu na 12 místech Českého Krumlova a jeho okolí, na čtyři z nich zavede festival své diváky úplně poprvé. Doprovodný program ve Festivalové zóně nabídne více než 60 dalších aktivit zdarma. Festival končí datumem 5. srpna.

Foto: Festival Krumlov

Součástí večera 22. července Viva España! bude česká premiéra skladby Movimiento sinfónico „Musas y resuello“ trumpetisty Pacha Florese. V podání kytaristy Rafaela Aguirre zazní romantický Concierto de Aranjuez. Zarzuely, melodie ze španělských operet, zazní v autentické interpretaci španělských pěvců a PKF – Prague Philharmonia vedené dirigentem Manuelem Hernández-Silvou.

CHATY

Výstava představuje soubor chat Františka Cubra a Zdeňka Pokorného na přehradě Seč, které jsou zcela unikátním a doposud nezmapovaným příkladem české architektury čtyřicátých let. Jedná se o netypické ukázky dobové organické tvorby. Součástí expozice, kterou je možné navštívit ve Winternitzově vile do 15. října 2023, jsou fotografie, které speciálně k této příležitosti vytvořil Vladimír KIVA Novotný, některé historické dokumenty a autentické vybavení jedné z chat. Kurátorem výstavy a (znovu) objevitelem chat je Adam Štěch.

Foto: CHATY

Jazz and Blues Fest

Tři dny, šest koncertů, komorní atmosféra kruhového nádvoří historické vodní tvrze a letní obloha. Takový je Jazz & Blues Fest Tvrz, který proběhne mezi 19. 21. červencem. „Pro letošní čtvrtý ročník Jazz & Blues Festu je charakteristická žánrová pestrost, značné zastoupení hvězd či oceňovaných osobností jazz & blues scény a také to, že čtyři ze šesti koncertů budou zpívané, tedy posluchačsky vstřícné. Každý divák si přijde na své a zároveň může objevit nové muzikanty či žánry,“ zve na festival pod širou oblohu dramaturg a kytarista Pavel Obermajer.

Foto: Jazz & Blues Fest

NAVE

Projekt je založený na spolupráci britského hudebníka, producenta, výtvarníka a aktivisty Briana Ena s českým umělcem Jiřím Příhodou. Brian Eno se poprvé mezinárodně proslavil na počátku 70. let jako zakládající člen britské skupiny Roxy Music, poté vydal řadu sólových alb a věnoval se spolupráci s jinými muzikanty. Jako producent se tak podílel například na albech skupin Talking Heads, U2, Coldplay nebo zpěvačky Laurie Anderson. Nahrával například s Davidem Bowiem, Johnem Calem či Davidem Byrnem. Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 19. července od 18.00. Expozice potrvá do 24. září 2023.

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní festival, který se koná v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic, bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Letos se bude konat od 19. do 22. července. Mezi letošními zahraničními hvězdami nebude chybět OneRepublic, Ellie Goulding, Niall Horan a Macklemore. Z těch našich zavítají na Colors Ewa Farna, PSH, Ben Cristovao, Lenka Dusilová, Zrní a další. Kromě hudby na návštěvníky budou čekat workshopy, filmový a divadlení úsek a také Reflex stage s diskuzemi a stand up show.

Barbie

 

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. Panenka žijící v „Barbielandu“ je vyloučena, protože není dostatečně dokonalá, a vydává se za dobrodružstvím do skutečného světa. Titulní píseň What Was I Made For? k němu nazpívala Billie Eilish. Akční hraný film založený na populární řadě hraček Barbie bude mít premiéru v českých kinech 20. července.

Letní shakespearovské slavnosti: Brno

Letní shakespearovské slavnosti se vrací do třech největších měst v České republice. V Praze odstratovaly na konci června festival premiérou komedie Jak se vám líbí. Od 20. července zamíří do Brna. Na programu bude dále Hamlet, Zkrocení zlé ženy, Sen noci svatojánské, Bouře, Zimní pohádka, Macbeth, Romeo and Juliet a Veselé paničky windsorské.

Foto: Hra Jak se vám líbí?

Cibula Fest

Už jen pár dní zbývá do největšího česko-slovenského festivalu Cibula Fest, který se uskuteční ve dnech 21. do 23. července v hraničním pásmu CZ/SK. Na letišti v Holíči organizátoři připravili program, jaký ještě na tomto festivalu nebyl. Navíc pro Haberovy fanoušky z Česka i Slovenska bude Cibula Fest až do konce roku jedinou možností vidět jeho koncert naživo.



Během třídenního programu se představí také Kabát, Tublatanka, Horkýže Slíže, Mirai, Tomáš Klus, No Name, Kali, Sima, Traktor, Peter Nagy a Indigo, Majself, Harlej, Heľenine oči a mnoho dalších. Novinkou oproti minulým ročníkům je také plnohodnotný nedělní program pro děti.

Pro návštěvníky, kteří se rozhodnou využít stanové městečko k přenocování, budou připravené aktivity pro trávení volného času ve formě vodního fotbalu, volejbalu a dalších sportů, sprchové boxy s teplou vodou, uzamykatelné boxy na osobní věci, nabíjecí boxy pro mobilní telefony, stánek s občerstvením, kde budou podávány i snídaně.

Foto: Festival Krumlov

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!