Oblíbené hudební festivaly napříč Českem. Vychutnejte si léto s vašimi oblíbenými interprety

Oblíbené hudební festivaly napříč Českem. Vychutnejte si léto s vašimi oblíbenými interprety 

K létu patří neodmyslitelně hudební festivaly. I tento rok je opět z čeho vybírat! Máme pro vás pár tipů na oblíbené hudební festivaly po celé České republice.

Beats For Love

Největší hudební festival v České a Slovenské republice se uskuteční od 5. do 8. července. Na začátku července vystoupí v industriálním areálu Dolní Vítkovice kromě legendárního Tiësta také majitel jednoho z největších EDM vydavatelství Revealed Recordings Robbert van de Corput, kterého všichni fanoušci taneční hudby znají jako Hardwella. Na hlavní pódium festivalu – Love stage – se po roce vrací anglický DJ a producent Sub Focus.

Na Techno stage pak zamíří například Klaudia Gawlas z Německa a Gary Beck ze Skotska. Future stage ovládne Maddix, který intenzivně spolupracuje s potvrzeným Hardwellem a Ilanem Bluestonem, jehož booking se povedl po více než 5 letech. Do Ostravy se vrací po 7 letech světové jméno hardcore scény – Angerfist z Nizozemska a festival se dočká i house star z Velké Británie – Eats Everything. Na začátku července dále vystoupí i Metrik a rakouský Mefjus na Drum & Bass stage či Tomawok a legendární Top Cat na Reggae 2 Jungle stage.

Vysočina Fest

Tradiční jihlavský festival se v roce 2023 uskuteční od 6. do 8. července. Na třech stagích se vystřídají během tři festivalových dní například No Name, Chinaski, Smack One, Mňága a Žďorp, Yzomandias, Michal Hrůza, Rybičky 48, Calin, Viktor Sheen, Olympic, Jelen, MIG 21, Poetika, Sima, 58G a mnoho dalších interpretů. Čeká na vás také plno gastra, vodní dýmka, salsa či barber shop.

Hrady CZ

Festival Hrady CZ odstartuje v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točník ve Středočeském kraji. Dále se každý následující pátek a sobotu představí potvrzení interpreti na Kunětické hoře v Pardubickém kraji, Švihově v Plzeňsém kraje, Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji, Veveří v Jihomoravském kraji, Hradci nad Moravicí v Moravskosezském kraji, Bouzově v Olomouckém kraji letošní putování uzavře festival 1. a 2. září na Bezdězu v Libereckém kraji.

Program všech zastávek, dle slov organizátorů nejsilnější v historii festivalu, je letos zcela identický. Všichni fanoušci po celé republice tak budou moci na každém z hradů zhlédnout koncerty kapel a hudebníků napříč hudebními žánry. Mezi nimi nebude chybět Anna K.DymytryMichal Hrůza, ale také oblíbení Gaiah Mesiah, rapper Mike SpiritSkylineCocotte Minute či rockové Kurtizány z 25. Avenue. Hrady CZ dávají prostor také mladým talentům, jako je Sofian Medjmedj či Pam Rabbit.

Součástí doprovodného programu proto budou i letos legendární hradní karnevaly s vyhlášením nejlepších masek a kreativní návštěvníci se budou moci zapojit do fotosoutěže o hodnotné ceny.

Colors of Ostrava

Colours of Ostrava je multižánrový mezinárodní festival, který se koná v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic, bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Letos se bude konat od 19. do 22. července. Mezi letošními zahraničními hvězdami nebude chybět OneRepublic, Ellie Goulding, Niall Horan a Macklemore. Z těch našich zavítají na Colors Ewa Farna, PSH, Ben Cristovao, Lenka Dusilová, Zrní a další. Kromě hudby na návštěvníky budou čekat workshopy, filmový a divadlení úsek a také Reflex stage s diskuzemi a stand up show.

Hudba na vinicích

Hudba na vinicích spojí již počtvrté kvalitní živou hudbu, sklenku dobrého vína a malebné prostředí vinic. Představuje unikátní projekt, který si získal oblibu nejen ze strany veřejnosti, ale i ze strany předních českých muzikantů. Do oceňovaných vinařství se vrátí David Koller, Tomáš Klus, Čechomor, Queenie, Horkýže Slíže, Mig 21 nebo Pokáč. Nově zahrají Lucie Bílá, Vašo Patejdl a Lenny. 

Delikátní vína a hudba předních českých interpretů se letos propojí v pěti lokalitách: ve Vinařství Sonberk u Popic, ve Vinařství Château Valtice ve Valticích, ve Vinařství LAHOFER u Dobšic, ve Vinařství Zlomek & Vávra v Boršicích a v ústeckém kraji ve Vinařství Johann W u Třebívlic.

Sázavafest

Z původní jednodenní akce v roce 2001 s jedním podiem a kapacitou areálu 1 800 lidí se postupně přirozeným vývojem stal Sázavafest renomovaným evropským multikulturním festivalem, který nabízí třídenní program na několika scénách.

Dramaturgie festivalu má jasný cíl, budovat multikulturní festival s dominantním postavením hudby, která se nebojí pestrosti a naopak sází na multižánrovost. Těšit se můžete mezi 20. a 22. srpnem na kapelu Kryštof, Mirai, Jelen, Chinaski, Dymytry, na zpěvačku Kateřinu Marii Tichou a na Katarínu Knechtovou.

Benátská! s Impulsem

Benátská! s Impulsem je hudební festival, který již od roku 1993 sází na domácí hudební špičku okořeněnou o zahraniční hvězdy. Hlavní hudební program letošního 29. ročníku se uskuteční v rozmezí 27. až 29. července.

Letní program bude jako vždy pestrý! Na třech pódiích se vystřídá více než 50 kapel. Zahraniční hvězdou bude pro rok 2023 bývalý člen kapely Smokie! Chris Norman, který vystoupí v pátek 28. července na hlavním podiu. Těšit se můžete například na Richarda Müllera, No Name, Mirai, Rybičky 48, Katarinu Knechtovou, Kamila Střihavku, Lenku Filipovou, Jaromíra Nohavicu, Davida Kollera či Pauliho Garanda, Sharlotu a Viktora Sheena.

Prague Open Air

Populární festival Ledárny Open Air mění název na Prague Open Air a přidává druhou scénu – Občanskou plovárnu. Od července do září se na obou pražských scénách vystřídají hudební interpreti jako IMT Smile, Monkey Bussiness, David Koller, Horkýže Slýže, Vypsaá fixa, Michal Hrůza, Vašo Patejdl, Hradišťan, Aneta Langerová a další.

Přehrady FEST

První tři srpnové víkendy letošního léta budou patřit koncertům u vody. Prázdninová série odstartuje 4. až ⁠5. srpna na břehu nádrže ve Vranově nad Dyjí11. až 12. srpna pokračuje na přehradě Seč19. srpna pak ve Veselských Pískovnách. V srpnu se tak u vody můžete setkat s Wohnoutem, MIG 21, Horkýže slíže, Pokáčem a UDG a dalšími.

Kromě našlapaného seznamu účinkujících se Přehrady FEST může pochlubit neméně bohatým doprovodným programem, který zaručí pořádnou porci letní zábavy. Na Vranově se návštěvníci mohou těšit na lanový parkpaintballbumperballvodní fotbalaquazorbingvodní skluzavkupůjčovnu koloběžekkolelektrokolšlapadel a elektrolodí

Mácháč festival

Mácháč patří historicky k nejzásadnějším tanečním open air festivalům u nás.
Magické spojení přírody, taneční hudby a nádherné scenérie na břehu Máchova jezera s písčitou pláží je přesně to, díky čemu má festival jedinečnou atmosféru a stal se brzy nejnavštěvovanější akcí elektronické taneční hudby v ČR. Zároveň je Mácháč jediným festivalem, který má hlavní stage umístěnou přímo na vodě. Letošní ročník se uskuteční 18. a 19. srpna. Přehled všech umělců naleznete zde.

Foto: archiv Colors of Ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!