Hans Zimmer, Iron Maiden a Den dětí. Týdenní tipy od 29. května do 4. června

Hans Zimmer, Iron Maiden a Den dětí. Týdenní tipy od 29. května do 4. června 

Tento týden si velké hvězdy budou podávat dveře v O2 areně - přijedou Iron Maiden, Hans Zimmer a André Rieu. Dudù Kouaté, Emil Viklický a Pavel Hrubý přivezou jazzovou vlnu. Do kin zavítá Robert De Niro v Pappa Mia! V Ostravě se rozjede Slezskoostravský Rock-Fest a také Český běh žen. Výstava Cli-Fi se zamyslí nad budoucností Země pod tíhou klimatických změn a pražská zoo plánuje oslavy Dne dětí. To vše se chystá tento kulturní týden.

Iron Maiden: The Future Past Tour

Iron Maiden se vrací do České republiky a slibují epickou show. Rockoví dinosauři v rámci svého turné zahrají dosud nehrané skladby z aktuálního alba Senjutsu, ale také se ohlédnou za kultovní deskou Somewhere In Time z roku 1986. V pražské O2 areně zahrají hned dva večery po sobě - 30. a 31. května.

Hans Zimmer

Vítěz cen americké Akademie, Zlatého glóbu a Grammy se na počátku léta vrací do Evropy se svým turné plných filmových hitů. A se svou impozantní show zavítá 2. června také do pražské O2 areny. Dvanáct nově zaranžovaných koncertních svit obsahuje mimo jiné hudbu z filmů Gladiátor, Piráti z Karibiku, Batman, Interstellar, Lví král, Duna a dalších.

André Rieu

A nakonec do O2 areny 3. června zavítá i houslový virtuóz André Rieu. Nizozemský král valčíku a popularizátor vážné hudby se do Prahy vrací již poosmé. Repertoár Andrého Rieu zahrnuje známou klasiku, valčíky, filmovou hudbu i popové písně, to vše v podání jeho slavného 60členného doprovodného orchestru Johann Strauss Orchestra, největšího soukromého souboru na světě.

Pappa Mia!

Sebastian je pozván na společný víkend k rodičům své snoubenky. Bohužel tu je jeden italský háček - jeho táta. Obyčejný a prostořeký italský imigrant a holič z New Yorku, který se do honosného sídla amerických snobů nehodí ani trochu! Sebastian má z konfrontace těchto dvou světů strach, a to vskutku oprávněný! Od prvních okamžiků se tak spouští řetězec šílených situací a karambolů. V hlavních rolích se představí Robert De Niro, Kim Cattrall, Leslie Bibb a Sebastian Maniscalco.

Dudù Kouaté, Emil Viklický a Pavel Hrubý

Dudù Kouaté, Emil Viklický a Pavel Hrubý se chystají na dobrodružnou výpravu k africkým inspiracím jazzu. Spolupráce legendárního pianisty Emila Viklického s hráčem na dřeva a intuitivním improvizátorem Pavlem Hrubým už je publiku dobře známá. Co se ale stane, když si zdejší duo přizve na pódium Dudù Kouaté, virtuózní senegalský multiinstrumentalista, hudební teoretik a znalec západoafrických kulturních tradic? Neobvyklé seskupení hudebních talentů můžete potkat 3. června v pražském Atriu.

Den dětí v Zoo Praha s Městskou policií

Na Den dětí vyrazte se svými ratolestmi třeba do pražské zoo. Zoo Praha ve spolupráci s Městkou policií hl. m. Prahy připravila pro děti zábavný program na celý den. Těšit se mohou na hry, klany na chůdách, koncertní vystoupení, malování na obličej nebo třeba skákací hrad. Děti do 15 let mají navíc vstup za symbolickou 1 Kč.

Slezskoostravský Rock-Fest

Rockmetalový open air festival Ostravska láká na špičky domácí hudební scény, ale i na mladé talentované formace a speciální hosty ze zahraničí. Mezi vystupujícími se tak objeví Visací zámek, Doga, Gutalax, Debustrol, Rimortis, Salamandra, April Weeps a další.

Cli-Fi

Jak si součas­ní uměl­ci před­stavu­jí budouc­nost Země v roce 2050 v kon­tex­tu kli­mat­ick­ých změn? Čeká nás a naše potomky utopie nebo naopak dystopie? Máme možnost sami do toho­to vývo­je zasáhnout? Odpově­di na tyto kritické otázky hledá skupinová výs­ta­va s mez­inárod­ní účastí v inter­iérech i exter­iérech Kasáren Karlín. Výstava potrvá během celého června. Organizátorem výstavy je Člověk v tísni.

Český běh žen

Jediný ryze ženský běh v České republice - to je Český běh žen v Ostravě. Na tratích 2,5 km, 5 km a 10 km běží pro své osobní vítězství ženy všeho věku, výkonnosti a profesí, a to centrem industriální Ostravy. Kdo raději chodí, může závodit v chůzi s Nordickými holemi. Do běhu se mohou zapojit i maminky s kočárky - fantazii se zkrátka limity nekladou. Závod se uskuteční 3. června.

Úvodní foto: Facebook @Hans Zimmer

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!