Filmové a seriálové tipy, týden #11: Covidové nic, hněv DC bohů i další ročník Jednoho světa

Filmové a seriálové tipy, týden #11: Covidové nic, hněv DC bohů i další ročník Jednoho světa 

Do školních tříd, za bohy nebo zpět v čase, kdy jsme bez roušky neopustili dům? I takové jsou televizní a filmové tipy na aktuální týden. Nezapomínáme však ani na začátek skvělého Jednoho světa.

Shazam! Hněv bohů

 

Bohové musejí být šílení. A ti působící ve filmovém světě studia DC jakbysmet. Shazam! se vrací s druhým dílem, který právě na všemocné odkazuje. Jinak se ale nic nemění. Billy Batson a jeho tým stále bojují se svými schopnostmi, zároveň je ale čeká nelehká bitva o záchranu světa. V hlavní roli se vrací Zachary Levi. V obsazení ale zaujme například i Rachel Zegler, Lucy Liu nebo Helen Mirren. První díl superhrdinské série si můžete připomenout po kliku na odkaz výše na HBO Max a dalších platformách. Recenzi na něj najdete zde.

Velké nic

Kdo jiný by měl podávat zprávu o stavu společnosti než režisér Vít Klusák? Spolu s partnerkou Marikou Pecháčkovou natočil dokument mapující dobu, na kterou by většina z nás asi nejraději zapomněla. Zda jsme byli best in covid se asi nedovzíme, diváka ale naopak čekají bizarní situace, příběhy a typicky česká tragičnost pod pláštěm pandemie covidu-19. A Češi z toho Velkého nic, nutno říct, znovu vycházejí na jedničku!

Bastardi: Reparát

Režisér a scenárista Tomáš Magnusek se počtvrté vrací do školy za svými kontroverzními Bastardy. Tentokrát si ale bude muset učebny s lavicemi prvně zařídit. Po propuštění z vězení jeho učiteli Majerovi podává pomocnou ruku bývalý spolužák, který žije v romském ghettě. Ten má však velké přání na obnovení školy, kterou Majer moc dobře zná. Chvíli ji dokonce vedl. Komunitě by její otevření prospělo, a proto neváhá a začíná oslovovat staré známé. I mezi nimi se však najdou tací, kteří chtějí místo pomoci jen pomstu.

65

Pilot Mills ztroskotá na neznámé a přesto v něčem povědomé planetě. Jde o Zemi, která před miliony let zažívá svou jurskou dobu. Na světě se prohánějí nejrůznější tvorové včetně dinosaurů všech barev a druhů. Boj o prežití v doprovodu další preživší Koy může začít. Snímek 65 je poutavou kombinací survival žánru ve sci-fi kabátu s Jurským parkem. Celý ho na svých bedrech nese herec Adam Driver, kterého mohou diváci znát jako Kylo Rena ze Star Wars nebo třeba z filmů Manželská historie či Paterson.

Jeden svět 2023

Festival o lidských právech Jeden svět slaví čtvrtstoletí. Pětadvacátý ročník odstartuje už ve středu 22. března v Praze a dále v 28 městech České republiky, například i v Olomouci. Letošním téma shrnuje do otázky Jaká je cena bezpečí? Pořadatelé tak v programu odráží válku na Ukrajině, energetickou krizi nebo změny klimatu. Až do 2. dubna budou diváci sledovat filmy v nech a po skončení festivalu budou vybané snímky dostupné na platformě Jeden svět online. Podrobný program najdete na webových stránkách.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!