Velryba, George Ezra a Malá inventura. Týdenní tipy od 20. do 26. února

Velryba, George Ezra a Malá inventura. Týdenní tipy od 20. do 26. února 

Předposlední únorový týden slibuje opravdové kulturní chuťovky. Nenechte si ujít životní roli Brendana Frasera ve filmu Velryba anebo skvělý Tár s Cate Blanchett. Do Praha dorazí George Ezra, v divadlech proběhne Malá inventura. Nenechte si ujít ani tradiční svatební veletrh či Dešťovou hůl v Divadle Kámen.

Velryba

Hluboce lidský příběh o osamělém učiteli, který znovu hledá lásku ke své dceři Ellie i sobě samému. Superschopností takřka tří set kilového Charlieho je jeho nakažlivý optimismus a empatie. Přitom se ovšem sám, pod tíhou vlastních traumat a stresových situací, uzavírá do třípokojového bytu, kde podléhá záchvatovitém přejídání z bolesti a pocitu viny.

Brendan Fraser se po dlouhé době vrací na filmová plátna a vše nasvědčuje tomu, že jeho návrat bude velkolepý. O jeho neuvěřitelném hereckém výkonu se můžete přesvědčit v českých kinech již tento týden.

George Ezra v Praze

21. února vystoupí v pražské Tipsport Areně britský folk-popový zpěvák George Ezra. V roli speciálního hosta koncertu se představí Passenger.

Držitel ceny BRIT Award a mnohaplatinový hudebník George Ezra se tak do Prahy vrací po téměř čtyřech letech. V rámci turné představí své nové album Gold Rush Kid, které vyšlo 10. června 2022. První ochutnávkou z alba byl úspěšný singl Green Green Grass.

Tár

Dirigentka Lydia Tár je na absolutním tvůrčím vrcholu. Sedmým rokem diriguje prestižní německý orchestr, připravuje vydání knihy a uvedení Mahlerovy Páté symfonie, které má být vrcholem hudební sezóny.

Cate Blanchett představuje sebejistou, dominantní a mocnou Lydii, která ztrácí pevnou půdu pod nohama pokaždé, když opouští orchestřiště. Někdy jen nepatrně, jindy však zcela fatálně. Dynamické hudební drama ukáže temná zákoutí lidské mysli u na první pohled zcela úspěšné a sebevědomé osobnosti.

Malá inventura

Od 22. února probíhá v divadlech Malá inventura, a to pod dohledem diváků! Festival Malá inventura je retrospektivou nejvýraznějších premiér uplynulého roku v oblasti nového divadla. Rozvíjí uměleckou diverzitu a napomáhá zviditelňovat společensky i umělecky aktuální problémy a spoluutváří mapu nezávislého divadla v České republice. 

21. ročník festivalu Malá inventura představí 35 divadelních událostí na 19 festivalových scénách. Hlavním motivem při dramaturgickém výběru inscenací je téma citlivosti - její proměny, různé podoby, intenzity a hranice doteku. Festival potrvá do 1. března.

Dešťová hůl

Kdo je dneska indián? Ten, kterej na ničem nelpí? Ten, kterej jezdí na motórce? Ten, kterej má s Terezou docela hezkej život?

Indiáni si nedovedli představit půdu jako majetek, který lze ohradit či prodat. Právě naopak - chápali půdu jako něco, co jim bylo svěřeno do správy vyšší mocí. Nejen o tom, jak poznat v dnešním světě indiána, se v rozhovoru rozpovídal umělecký šéf Divadla Kámen Petr Odo Macháček.

Svatební Expo

Chystáte svatbu? Pak vaší pozornosti nesmí uniknout tradiční Svatební expo, největší svatební veletrh v Praze. 24. a 25. února v STAGES HOTEL Prague bude vše, co budete potřebovat pro svůj vzácný den.

Nebudou chybět přehlídka svatebních salónů, vystoupení kouzelníka Tomáše Podzimka i třeba výroba květinových aranžmá pod vedením floristky Štěpánky Bendové. Ke vstupence budoucí nevěsty dostanou i online kurz plánování svatby.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!