Filmové a seriálové tipy, týden #1: Nelineární loupež, Ritchieho špioni i ceněné menu

Filmové a seriálové tipy, týden #1: Nelineární loupež, Ritchieho špioni i ceněné menu 

S novým kalendářním rokem přichází i další porce filmové a televizní zábavy. První kinotýden se štítkem 2023 slibuje špionážní či loupežné akce i zajímavá díla nově dostupná ve videotékách. A dojde samozřejmě i na hvězdnou sérii v animovaném podání. Zde jsou naše tipy.

Operace Fortune: Ruse de guerre

 

Režisér Guy Ritchie navazuje na čtyři roky staré Gentlemany další nenáročnou akční jízdou. Zábavná Operace Fortune s podtitulem Válečná lest představuje špionážní partičku pod vedením Orsona Fortuna, který pro svůj plán zlanaří hollywoodskou filmovou hvězdu. Cíl je jasný. Zabránit miliardáři s tváří Hugha Granta, aby vyzbrojil záporáky, kteří by mohli změnit svět jak ho známe. Ve hvězdně obsazeném filmu se kromě Granta objevují Jason Statham, Aubrey Plaza, Josh Hartnett a další. Snímek si vychutnáte od čtvrtka v kinech.

Star Wars: Vadná várka II (Disney+)

 

Videotéka Disney+ ze začátku roku potěšila všechny milovníky animované akce a také hvězdných válek. Bad Batch neboli Vadná várka se vrací s druhou řadou a znovu navazuje na úspěchy dalších nehraných sérií z předaleké galaxie. Herec Dee Bradley Baker tradičně hlasově ztvárnil roli všech pěti členů oddílu Clone Force 99. Ti jsou vybavení speciálními schopnostmi, které získali z výhodné mutace coby klony námezdního lovce odměn Jango Fetta. První díl druhé sezóny si mohli diváci pustit 4. ledna a finále uvidí nejdříve 29. března.

Kaleidoskop (Netflix)

 

Netflix s novinkou Kaleidoskop přichází s něčím zcela novým. Nelineárně vysílaný seriál totiž dostane každý divák ve videotéce v různém pořadí. Během osmi epizod se Giancarlo Esposito v roli geniálního zločince pokusí ukrást sedm miliard dolarů. Jako každá řádně promyšlená zlodějina, ani tato nepostrádá trhliny, intriky pachatelů a další překážky. Barevně pojmenované díly slibují další hit v žánru, který Netflix umí velmi dobře. Jen si vzpomeňme na Papírový dům a jeho různé zahraniční mutace. Všechny díly jsou k dispozici už nyní.

Menu (Disney+)

 

Necelé dva měsíce po premiéře v českých kinech se Menu režiséra Marka Myloda objevuje v nabídce našich domácích sálů. Snímek, který jsme zařadili do seznamu nejlepších děl roku 2022, láká na vybranou krmi šéfkuchaře Juliana Slowika, který s pokrmy postupně rozloží na prvočinitele také hosty luxusního podniku hotelu Hawthorn. V zábavném thrilleru s hororovými prvky excelují Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy nebo Nicholas Hoult. První dva jmenovaní si navíc za své role vysloužili nominace na Zlatý glóbus. Večeře se podává na Disney+.

Amsterdam (Disney+)

 

Historické kriminální drama známého režiséra a scenáristy Davida O. Russella (Silver Linings Playbook, American Hustle nebo Fighter) se naopak překvapivě do českých kin nepodívalo. Američané ho půjčují do Česka až nyní prostřednictvím videotéky Disney+. Russell ke spolupráci přizval znovu své staré známé i další hollywoodské hvězdy. Ty sledujeme v příběhu okolo trojice přátel, kteří se zapletou do dějin skrze šokující spiknutí americké historie. Na obrazovce se ve větších či menších úlohách mihnou Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Robert De Niro, Rami Malek, Michael Shannon, Mike Myers, Chris Rock nebo dokonce zpěvačka Taylor Swift. Přes skvělé obsazení byl v USA snímek propadákem. Povede se mu lépe u gaučových diváků?

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!