Gospel, Whitney Houston nebo vánoční pohádka v divadle. Týdenní tipy od 19. do 25. prosince

Gospel, Whitney Houston nebo vánoční pohádka v divadle. Týdenní tipy od 19. do 25. prosince 

Očekávaný vánoční týden se nese v duchu filmů, divadla a hudby. Vybrat si můžete z pestré kulturní škály: od pohádky přes dokumentární snímek až po jazzový a gospelový koncert.

Best Film Fest

Pražská artová kina Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádají pravidelně od roku 2011 dvakrát ročně filmovou přehlídku pod názvem Best Film Fest aneb týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů daného roku. Kinaři se rozhodli od 15. do 21. prosince potěšit své věrné fanoušky v podobě lístků do kina za jednotnou cenu 89 Kč za vstupenku. V nabídce nechybí Oscary ověnčené snímky, festivalové hity nebo oblíbené zahraniční tituly včetně dokumentů a animované sekce. Populární jsou rovněž české tituly ve složení hraných, dokumentárních, animovaných i rodinných snímků.

The Christmas Gospel Singers

Oceňovaná gospelová skupina The Christmas Gospel Singers okouzlila svými pěveckými výkony diváky po celém světě. Soubor sdružuje řadu talentů s jedinečnými hlasovými schopnostmi, což ve spojení s tradičními gospelovými prvky vyvolává u posluchačů intenzivní zážitek, jehož poselstvím je šířit radost a sdílet lásku ke gospelové hudbě.

Vůdčí osobností souboru je zpěvačka Stella Jones, jejíž žánrové zaměření inklinuje také ke stylům jazz, pop, funk a soul. Již v devíti letech skládala vlastní písně a začínala vytvářet audio knihy s vlastními malbami a komiksy. Poté, co se přestěhovala do Vídně, začala vystupovat v místních jazzových klubech. Mimo jiné reprezentovala Rakousko v soutěži Eurovision v Dublinu.

Adventní gospely proběhnou ve dvou termínech a městech, a to 21. prosince v Praze a 22. prosince v Brně

Koucour v botách: Poslední přání

Do kin se vrací jeden z nejoblíbenějších hrdinů z pohádek o Shrekovi. Kocour v botách si bude v pohádkové dobrodružné jízdě plnit poslední přání. Zachránil totiž obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra a při tom přišel o předposlední ze svých devíti životů. Rozhodne se proto pověsit boty na hřebík a žít dál v relativním bezpečí kočičího útulku jako obyčejný chlupatý mazlíček. Do příběhu se však připletou další pohádkové postavy a Kocour v botách se vydá společně s přáteli hledat Hvězdu přání, která by mu mohla obnovit ztracené životy. Premiéra se koná 22. prosince v různých kinech po České republice.

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Kromě animovaného filmu do kin vstoupí ten samý den také snímek Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, který je oslavou jedinečné a nezapomenutelné Whitney Houston. Od mladé gospelové sboristky z New Jersey až po jednu z nejprodávanějších a nejoceňovanějších umělkyň všech dob – taková je inspirativní, dojemná a emocionální cesta životem a kariérou Whitney Houston, kterou si diváci mohou na filmovém plátně vychutnat zároveň s velkolepými vystoupeními a soundtrackem nejoblíbenějších hitů této hudební ikony.

Sly Rabbits

Přední pražská funková skupina v čele s exotickou zpěvačkou původem z africké Angoly Madalenou João má za sebou dvě studiová alba, ze kterých naživo představí to nejlepší. Sly Rabbits disponují vynikající údernou rytmikou, ostrou dechovou sekcí a charismatickým vokálem. Návštěvníci a jejich příznivci se mohou těšit 23. prosince v Jazz Docku na energickou show napříč žánry jako funk, RnB, jazz a soul.

O zapomnětlivém psaníčkovém andělíčkovi

Příběh o andělíčkovi, který zaspí zrovna v den, kdy má od dětí posbírat a doručit Ježíškovi všechna jejich vánoční přání se zrodil před více než deseti lety v hlavách herců Karla Zimy a Jarmila Škvrny. Ti na základě jednoduché obrázkové knížky vymysleli divadelní pohádku pro svoje děti. Sami sebe pak obsadili do rolí ponocných Vávry a Šídla, lehce popletených venkovských strejců, kteří však mají dobrá srdce a záleží jim na tom, aby si všechny děti Vánoce užily jak se sluší a patří. Jejich úkolem je včas vzbudit psaníčkového andělíčka. Pohádka O zapomnětlivém psaníčkovém andělíčkovi se hraje 24. prosince od 13.00 v Divadle Gong.

Pýcha a předsudek

Pokud nemáte večerní plány na Boží hod vánoční a chtěli byste jej oslavit jinak než doma u televize, můžete vyrazit na známou a podnětnou inscenaci Pýcha a předsudek v čele se silným hereckým obsazením v podobě Ivy Janžurové, Davida Prachaře, Jany Preissové, Magdalény Borové, Pavla Baťka, Jany Strykové, Patrika Děrgela, Lucie Juříčkové a dalších.

Příběh z venkova ironicky líčí rodinné vztahy a usměvně prezentuje ústřední zápletlku – jak co nejrychleji a nejelegantněji provdat všechny dcery. Bennetovi jich mají hned pět, a tak paní Bennetová věnuje společenským vztahům v okolí mimořádnou pozornost. Strnulou venkovskou atmosféru rozvíří pohledný pan Bingley a jeho přítel – zachmuřený, záhadný a štiplavý pan Darcy.

Foto: archiv Sly Rabbits

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!