Sám doma nebo Láska nebeská. FILMharmonie naladí na advent melodiemi z vánočních filmů

Sám doma nebo Láska nebeská. FILMharmonie naladí na advent melodiemi z vánočních filmů 

Filmová filharmonie potěší diváky už druhým koncertem své jubilejní desáté sezóny. Do pražského Rudolfina pozve hrdiny z vánočních klasik.

FILMharmonie se již tradičně přidává na vlnu adventu a sváteční atmosféry. Ve svém druhém koncertě v sezóně nabídne divákům melodie, které jsou neodmyslitelně spjaté s obdobím Vánoc. Ve středu 7. prosince od 19:30 vystoupí hudební těleso společně s pěveckým sborem ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Na 150 hudebníků naživo zahraje a zazpívá skladby z filmů Sám doma, Polární expres, Láska nebeská, Anděl Páně 2 nebo Ukradené Vánoce. Mezi autory tak nebudou chybět John Williams, Alan Silvestri nebo Craig Armstrong. Publikum ale uslyší i starší kousky ze snímku Život je krásný nebo hudební témata z českých pohádek jako jsou Pyšná princezna nebo Anděl Páně 2. Orchestr bude dirigovat Robert Kružík a sbor tradičně vede sbormistryně Lenka Dandová. Na facebooku si navíc v rámci koncertu můžete zasoutěžit o krásné tematické ceny. Čas máte až do 2. prosince! Čekání na vystoupení si můžete zkrátit i připomínkou nesmrtelného téma z Lásky nebeské z koncertu před dvěma lety.

Filmharmonie v říjnu zahájila oslavu svého jubilea na hudební scéně poctou Johnu Williamsovi. Na vynikající koncert naváže nejen Vánocemi, ale i tematickými večery v roce 2023. Kulatou desítku existence doprovodí únorová Zvířátka, dubnové Fantasy nebo červnoví Superheroes. Vstupenky jsou v prodeji na webu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!