Tipy na adventní koncerty do Štědrého dne po celé České republice

Tipy na adventní koncerty do Štědrého dne po celé České republice 

Adventní koncerty nás často dokáží naladit na nefalšovanou vánoční notu. Podpořte tak podle svého výběru hudebního umělce a užijte si klidný, pohodový a ničím nerušený předvánoční čas.

Festive Christmas Concert

Dvořák Symphony Orchestra Prague připravili řadu předvánočních a svátečních koncertů v komorním obsazení s varhanami, sólovým zpěvem a sólovými houslemi. V Zrcadlové kapli pražského Klementina zazní Tichá noc, Ave Maria, Svatá noc, Vivaldiho Čtvero roční období, Bachova Toccata, Adeste Fideles, O Holy Night a mnoho dalších. Vybírat můžete stále z mnoha prosincových termínů.

Klasické Vánoce v Českém Krumlově

Vánoční koncert klasické hudby se uskuteční rovnou ve třech termínech 17., 22., 23. prosince v nádherném rokokovém sále v Českém Krumlově. Na programu jsou známé vánoční koledy a slavné klasické skladby – Vivaldiho Čtvero ročních dob, Beethovenova Symfonie č. 5 a Schubertovo Ave Maria a mnohem více. 

Bílé Vánoce Lucie Bílé

Zpěvačka Lucie Bílá již několik let zpříjemňuje lidem předvánoční čas tradičními koncerty v podobě turné s názvem Bílé Vánoce Lucie Bílé. Bílá pokračuje ve svém tradičním vánočním turné a do 22. prosince navštíví řadu měst napříč Českou republikou. Většina koncertů je však vyprodaných a zbývá několik volných vstupenek v Hradci Králové, v Ostravě a v Mělníku.

Adventní jazzový koncert v Kutné Hoře

Máte rádi hudbu a víno? Dopřejte si pohodový koncert přímo ve vinném sklepě. Vystoupení se uskuteční v pátek 15. prosince od 19.00 v kutnohorském Vinařství Kocián. Uslyšíte klasické koledy, které si budete moct i zazpívat. A tichým společníkem vám bude také kvalitní víno včetně lahodně ovocného svařáku. Uslyšíte nástroje jako housle, kontrabas a kytaru. Vstup je zdarma.

Benefiční koncerty: Děti dětem

Již tradičně pořádá Spolek Madleine tento projekt obsahující šest předvánočních koncertů konaných v městech Moravskoslezského kraje (Ostrava, Čeladná, Karviná, Frýdek-Místek). Koncerty se konají v prostorách kostelů ve spolupráci s dětmi z místních školních a výchovně vzdělávacích zařízení, a za účasti známého hudebního interpreta. Tento rok společně s dětmi vystoupí Eva Burešová, Ondřej Ruml, Leona Machálková, Leona Gyöngyösi a Dasha. 50 Kč z celkové ceny vstupenky poputuje v rámci veřejné sbírky na podporu vybraných dětských domovů

Česká mše vánoční

Tradiční vánoční koncert s provedením České mše vánoční Jakuba Jana Ryby se každým rokem koná v různých částech Prahy. V pátek 22. prosince se v kostele na stanici Jiřího z Poděbrad uskuteční jedno z provedeních vánočního hitu Jakuba Jana Ryby pod taktovkou Václava Revendy. Vstupné je dobrovolné.

Česká filharmonie

Poslední adventní koncert České filharmonie se uskuteční v Sukově síni Rudolfina 17. prosince v 15.00 a v 17.30. Soubor Filharmonické žestě nabídne trombony, lesní roh a tubu. V úpravách uslyšíte skladby od renesance až po 20. století a na závěr pásmo koled aranžované bývalým trumpetistou České filharmonie Antonínem Pechou. Zbývá posledních pár vstupenek!

DYK SOU VÁNOCE

Shon města a nevyřešené dárky? Ale o tom to přece není! Zatáhněme brzdy a pojďme se zklidnit, pobavit, energii naladit, hudebně prolnout a do Lucerny se posadit. Zpěvák Vojtěch Dyk návštěvníky po dykovsku a vánočně provede třemi nevšedními vánočními koncerty v termínech 20., 21. a 22. prosince. To vše hudebně a svátečně servírováno za doprovodu Jana Kučery, Epoquartetu, sboru Pueri Gaudentes, kde Dyk začínal se zpěvem či Vánočního bandu.

Stella Jones a The Christmas Gospel Singers

Oceňovaná gospelová skupina The Christmas Gospel Singers okouzlila svými pěveckými výkony diváky po celém světě. Soubor sdružuje řadu talentů s jedinečnými hlasovými schopnostmi, což ve spojení s tradičními gospelovými prvky vyvolává u posluchačů intenzivní zážitek, jehož poselstvím je šířit radost a sdílet lásku ke gospelové hudbě.

Vůdčí osobností souboru je zpěvačka Stella Jones, jejíž žánrové zaměření inklinuje také ke stylům jazz, pop, funk a soul. Adventní gospely proběhnou ve dvou termínech a městech, a to 20. a 21. prosince v Praze a 22. prosince v Brně

Rainbow gospel

Gospelů není o Vánocích nikdy dost. Rainbow gospel je pražský gospelový sbor doprovázený živou kapelou. Přijďte se předvánočně naladit, zklidnit a zažít radost z hudby a života do kostela U Salvátora, a to 18. prosince od 19.00. Vstupné je dobrovolné.

Spiritual kvartet

Spiritual kvartet je skupina přímo navazující na legendární první československou folkovou kapelu Spiritual kvintet. Jeho bývalí členové Jiří Holoubek a Veronika Součkové spojili síly se dvěma vynikajícími muzikanty, zpěvákem, skladatelem, banjistou, hráčem na steel kytaru a kontrabas Zbyňkem Burešem a kytaristou a zpěvákem, majitelem podmanivého basu Janem Jandou. Jejich vystoupení si bude moci poslechnout 22. prosince v Liberci od 19.00.

Foto: archiv The Christmas Gospel Singers

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!