Filmovka, popová mše i Dyzajn. Týdenní tipy od 25. do 31. července

Filmovka, popová mše i Dyzajn. Týdenní tipy od 25. do 31. července 

Ať chceme, nebo ne, prázdniny se chýlí ke své druhé polovině. Festivalová sezóna je ale pořád v plném proudu, jak tento týden dokáže uherskohradišťská Filmovka, brněnská popová smršť nebo pardubická přehlídka divadelních komedií.

Pernštejnlove

Exteriér pardubického zámku oživí od úterý 26. července divadelní open air festival, který sází na humorné inscenace, stand up comedy, pohádky pro děti i koncerty. Diváky do soboty 30. července čekají populární představení jako Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách, Hřeben Bruce Willise, Rain Woman nebo nevšední hororová verze klasiky Adéla ještě nevečeřela. Na pódiu se objeví i David Pomahač nebo šansonový kvartet Chanson trio de Coucou se zpěvačkou Radkou Rubešovou.

Nejnenáviděnější chlap na internetu

Do portfolia true crime minisérií globální platformy Netflix přibyde ve středu 27. července trojdílný dokument zasvěcený americkému padouchovi Hunteru Mooreovi, „profesionálnímu ničiteli životů“, který sám sebe přirovnává k neslavnému Charlesi Mansonovi. Epizody popisují vzestup a pád jím založeného revenge porn webu Is Anyone Up?, na němž bylo možné vkládat explicitní sexuální obsah bez souhlasu zobrazených osob, často se zveřejněním jejich osobních informací.

Benátská! s Impulsem

Ve vrcholící festivalové sezóně nechybí ani tradiční událost zasazená do libereckého areálu Vesec, kde se od čtvrtka 28. do neděle 31. července vystřídají zvučná jména domácí scény. Zazpívají a zahrají třeba Olympic, Vypsaná fiXa, Mirai, Chinaski, Pokáč, Michal Hrůza, Pavol Habera a řada dalších. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream.

Letní filmová škola

Lekce z české i světové kinematografie do Uherského Hradiště opět vnese již osmačtyřicátý ročník festivalu, který svou návštěvou poctí irský režisér a scenárista Jim Sheridan. V moravském městě uvede hned čtyři své snímky včetně význačného debutu Moje levá noha na motivy životního příběhu spisovatele Christyho Browna. Přehlídku konající se od pátku 29. července zakončí v následující čtvrtek 4. srpna domácí drama Arvéd o kolaborantském okultistovi Jiřím Arvédovi Smíchovským. Program tentokrát nabídne také britskou novou vlnu, virtuální realitu či retrospektivu Luise Buñuela i Martina Friče.

Pop Messe

Šedesátka interpretů z různých světových končin přijede na druhý ročník brněnského hudebního festivalu, který areál fotbalového stadionu Za Lužánkami a okolí Bobycentra rozproudí od pátku 29. do soboty 30. července. Dvoudenního koncertního maratonu se zúčastní i tuzemští umělci od Bert & Friends přes Midi Lidi, Mutanti hledaj východisko a Prago Union až po kapelu Dunaj s Ivou Bittovou.

ArtBazaar

Mít doma výtvarný originál už dávno není jen pro „horních deset tisíc“, jak dokazuje i každoroční letní akce v pražské Pragovka Gallery, kde si v sobotu 30. července budete moci pořídit umělecký kousek do bytu za maximálně pět tisíc korun. Nákupy během dne doplní workshopy, diskuze, autorské intervence, hudební sety DJs nebo křest katalogu zdejší aktuální výstavy Pole v množném čísle / Velká voda.

Dyzajn market Prázdniny

Letní edice marketu s autorskou tvorbou se přesouvá na pražské náměstí Václava Havla neboli piazzettu Národního divadla. V sobotu 30. a v neděli 31. července v tomto prostoru najdete na sto sedmdesát lokálních tvůrců, ať už šperkařů, módních návrhářů nebo třeba výrobců hraček. Samozřejmostí bude jako vždy food zóna a bezplatný vstup bez omezení. 

Ze snímku Arvéd. Foto: Kristýna Strejčovská

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!