Jubilejní Letní filmová škola přinese větší divácký komfort

Už popadesáté se pro milovníky kinematografie otevře uprostřed prázdnin festival Letní filmová škola. Ač se její první ročník konal v roce 1975 v Písku, kořeny akce sahají až do roku 1964, kdy poprvé proběhl v Čimelicích Seminář filmových klubů.

Původní uzavřená akce pro desítky zástupců filmových klubů se postupně rozrůstala a stěhovala, až nakonec v roce 1992 natrvalo zakotvila v Uherském Hradišti, kde v současné době vítá tisíce návštěvníků. Její organizátory nezastavily ani povodně v roce 1997, ani covidová epidemie. Festival se tak pod svým nynějším názvem koná nepřetržitě již 50 let.

Organizační novinky, které pořadatelé festivalu chystají, souvisí úzce s reakcemi návštěvníků předchozího ročníku a výsledky dotazníkového šetření, ve kterém vyšlo najevo, že si návštěvníci Filmovky nepřejí rezervační systém. Diváci tak při stejném počtu akreditací v prodeji jako loni mohou očekávat nový sál, více repríz atraktivních titulů a více projekcí denně, a to i poslední den festivalu, kdy se mimo kino Hvězda bude promítat v dalších sálech. Posílen bude i management front tak, aby diváci po příchodu ke kinu věděli, zda se na danou projekci dostanou. Festival k výročí připravuje i řadu speciálních eventů souvisejících s historií, hosty a lokacemi v okolí Uherského Hradiště.

Podobné akce

3květen pátek 14:30

MAJÁLES UTB

, Hlavničkovo nábř. 5675 Festival

8kvě - 14kvěcelý den

17květen pátek 15:00

Monster Meeting Open-Air

, Tyršovo nábřeží 5497 Koncert