Bad Hombre v Jazz Docku. V Praze vystoupí mexický bubeník a skladatel Antonio Sánchez

Bad Hombre v Jazz Docku. V Praze vystoupí mexický bubeník a skladatel Antonio Sánchez 

Čtyřnásobný držitel ceny Grammy se 24. března představí společně se svou manželkou, zpěvačkou a hudebnicí Thanou Alexovou, japonským klávesistou BIGYUKIm a australským baskytaristou Lexem Sadlerem.

Sánchez patří mezi absolutní jazzovou špičku ve světě. Ve své kariéře spolupracoval s osobnostmi, jako jsou Pat Metheny, Chick Corea, Joshua Redman, Chris Potter, Avishai Cohen nebo Dee Dee Bridgewater. Znát ho mohou i filmoví fanoušci. Nahrál totiž hudbu k oceňovanému snímku Birdman.

Rodák z Mexiko City vydal několik sólových alb, která byla vyzdvihována kritikou i veřejností. V roce 2013 například jeho deska New Life vyhrála prestižní German Echo Jazz Award. Dalším velmi uznávaným projektem bylo již dříve nahrané album Migration, jež mimo jiných obsahuje 60 minut dlouhou a kompozičně unikátní skladbu The Meridian Suite. V poslední pětiletce vydal Antonio Sánchez výrazný počin s názvem Bad Hombre, který propojuje jeho hudbu se světem elektroniky a samplů. Pro koncertní provedení se navíc obklopil sestavou úžasných hudebníků, kteří jeho studiová alba povznáší do ještě vyšší energetické hladiny.

Hudebník i se svou ženou a dvěma zmiňovanými umělci vystoupí 24. března v pražském Jazz Docku. Lístky jdou k dispozici na webu. Z každé prodané vstupenky bude věnováno 10 Kč do veřejné sbírky „SOS Ukrajina“, která probíhá pod záštitou organizace Člověk v tísni.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!