Multižánrový festival Jazz čtyř kontinentů v Praze přivítá Antonia Sancheze i Emmeta Cohena

Multižánrový festival Jazz čtyř kontinentů v Praze přivítá Antonia Sancheze i Emmeta Cohena 

Světové muzikanty mnoha žánrů nabízí právě probíhající festival Jazz čtyř kontinentů, který do konce května hostí pražský klub Jazz Dock. Na komorní scéně se představí interpreti moderního jazzu, world music, blues, folku nebo electro-jungle.

Izraelský pianista a skladatel Eyal Lovett, který rád míchá evropský zvuk se středovýchodní tradicí, se ve smíchovské bárce ukáže 15. února.

Přesně o měsíc později na tamním pódiu stane Američan Emmet Cohen, jenž na sebe v covidové době upozornil věhlasnými streamovanými koncerty se svým triem a hosty nazvanými Live From Emmet‘s Place.

Závěr měsíce bude patřit původem mexickému bubeníkovi Antoniu Sanchezovi, jenž v minulosti spolupracoval například s Avishai Cohenem a na kontě má čtyři sošky Grammy. V Jazz Docku vystoupí 24. března se svou kapelou zahrnující mimo jiné progresivního japonského klávesistu BigYuki.

Kytarovým mágem je pohledem organizátorů Američan Scott Henderson, který v hudební sféře působí už od poloviny osmdesátých let. Jazzový hráč ovlivněný tvorbou Jimiho Hendrixe nebo Ritchieho Blackmorea se představí 30. března.

Během jara publikum čeká také set amerického hráče na pedálovou steel kytaru Roosevelta Colliera, který otisky blues, gospelu či soulu předvede 20. dubna. Program nabídne rovněž třeba chilskou saxofonistku usazenou v New Yorku, Melissu Aldanu, izraelského kontrabasistu Adama Bena Ezru nebo americkou formaci Yellowjackets. Dorazí také klubová stálice, švýcarský jungle bubeník Jojo Mayer se svou kapelou Nerve. 

Foto: archiv Jazz Dock

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!