Gorkij v Národním, Almodóvarovy matky i nový Hartl. Přinášíme týdenní tipy od 25. do 31. října

Gorkij v Národním, Almodóvarovy matky i nový Hartl. Přinášíme týdenní tipy od 25. do 31. října 

Jako každý týden pro vás máme to nejlepší z kultury. Nepřehlédněte Gorkého hru ve Zlaté kapličce, další spolupráci Penélope Cruz s režisérem Almodóvarem nebo nový román Patrika Hartla.

Vassa Železnovová

Železnová je podnikatelka, matka, ale taky jen žena, která bere osudy své rodiny do rukou a vede ji k záhubě. Gorkého příběh se v Česku naposledy hrál před třemi dekádami a nyní se vrací v hlavních rolích se Zuzanou Stivínovou, Pavlou Beretovou, Šimonem Krupou, Petrem Vančurou a dalšími. Má hlavní hrdinka budoucnost? A máme ji my všichni? Když není život jen práce, co tedy je? Ptát se můžete už na premiérovém představení v Národním divadle. Vassa Železnovová se ve Zlaté kapličce představí od středy 27.10.

Paralelní matky

Janis a Ana se připravují na porod. Obě přivedou na svět potomka bez mužského protějšku, obě těhotenství neplánovaly. Přesto jsou jejich pohledy na blížící se mateřství zásadně odlišné. Mezi oběma ženami vzniká možná větší pouto, než by samy čekaly. Pedro Almodóvar obsadil do hlavní role Milenu Smit a také svou dvorní herečku Penélope Cruz. Premiéra Paralelních matek je plánovaná na čtvrtek 28.10.

Záhada Hlavolamu

Rozluštíte tajemství ježka v kleci? V Divadle Gong hrají ikonický příběh Rychlých šípů z pera Jaroslava Foglara. Ve Stínadlech není bezpečno, ale mladý vynálezce Jan Tleskač po sobě nechal velké a cenné dědictví. Dostanou se k němu hrdinové dřív než partička Vontů? Vyprávění s nadsázkou a humorem můžete zažít o víkendu v režii Ondřeje Lážnovského.

Just A Notion

Just a notion, that's all. Just a funny feeling deep inside. Legendární skupina ABBA stále víc láká na své nové album Voyage. Další vlaštovkou je singl Just A Notion, který připomíná zlatá léta švédské senzace. Skladba, který vznikla už v roce 1978 v rámci příprav na desku Voulez-Vous, se dočkala své premiéry a zařadila se po bok už zveřejněných písní I Still Have Faith In You and Don’t Shut Me Down. Voyage vychází už 5. listopadu!

15 roků lásky

Lásky není nikdy dost. Realita ale umí být neuvěřitelná a nepravděpodobná. Tak prezentuje svůj nejnovější román spisovatel Patrik Hartl. V knize představuje Aleše, který si možná nedával pozor na to, co si přeje. Citu totiž dostal požehnaně, protože se jednoho dubnového odpoledne zamiloval do ženy s plnou nůší lásky. Co je třeba zvládnout, aby se s nově nabytou láskou naučil žít? A kdy už je to průšvih? To rozkryje 15 roků lásky.

TV TIP: Ready Player One

Píše se rok 2045 a valná většina populace utíká do světa OASIS, virtuální reality, kterou vytvořil  geniální vývojář James Halliday. V momentě, kdy excentrický geek umírá, začíná jeho hra, která vítězi nabízí dědictví technologického impéria v hodnotě miliard. Knihu Ernesta Clinea zfilmoval ikonický režisér Steven Spielberg a vy si film můžete pustit v neděli na kanálu Nova Cinema. Připomeňte si naše hodnocení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!