Jazz On5 přivítá Kurta Ellinga i domácí hvězdy Tonyu Graves a Laca Décziho

Jazz On5 přivítá Kurta Ellinga i domácí hvězdy Tonyu Graves a Laca Décziho 

Po koronavirové kulturní odstávce se do bárky na pražském Smíchově vrací stěžejní festival klubu. Od 1. do 10. listopadu bude komorní pódium Jazz Docku patřit mimo jiné i věhlasnému jazzovému zpěvákovi Kurtu Ellingovi.

Hlavním tahákem festivalu bude dvojnásobný držitel Grammy, jehož rukopis skýtá swing s poetickými přesahy. Vystoupení Kurta Ellinga za doprovodu big bandu Jazz Dock Orchestra se 10. listopadu stane vrcholem přehlídky.

Ze Spojených států amerických do metropole dorazí také kytarista Peter Bernstein se svým kvartetem, které bez žánrových odklonů precizně navazuje na tamní jazzovou tradici. Saxofon rozezvučí Ben Wendel, jenž představí loňskou desku High Heart.

V programu nechybějí ani francouzští hosté, a to klavírní virtuos David Tixier společně se zpěvákem Davidem Linxem, bubenicí Ladou Obradovic a kontrabasistou Jérémy Bruyèrem.

Listopadový repertoár nabídne také tuzemská zvučná jména. Diváci se mohou těšit na vystoupení trumpetisty Laca Decziho, Tonyi Graves, Nikol Bókové nebo Dana Bárty s Robert Balzar Triem. Speciální událostí se stane Czech Jazz Evening, který zahrne koncert uskupení TokDat, spojení Davida Dorůžky, Roberta Fischmanna a Martina Nováka a nakonec Jaromír Honzák Quartetu.

Foto: archiv Jazz Docku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!