Sýkorky a nejasné finanční toky. Atlas ptáků s Miroslavem Donutilem má trailer

Sýkorky a nejasné finanční toky. Atlas ptáků s Miroslavem Donutilem má trailer 

Miroslav Donutil se představuje v roli podnikatele, který řeší podivné vyvádění peněz ze své firmy i komplikované rodinné vztahy. Drama s prvkem komiky Atlas ptáků režiséra Olma Omerzua uvede v premiéře karlovarský filmový festival, 2. září se snímku dočkají diváci v kinech.

Ve filmu se zabýváme fenoménem, který souvisí s dnešním virtuálně propojeným světem. Příběhů o osamělosti lidí, kteří útěchu hledají na síti, kde často někomu naletí, je kolem nás mnoho. Chtěli jsme přiblížit dnešní život, změny, které v současnosti probíhají, rozdíly mezi generacemi a realitu globalizace, kdy je často těžké najít viníka za věci, které se kolem dějí,“ přiblížil námět svého nejnovějšího počinu Omerzu.

Titulní představitel hraje šéfa rodinného podniku zabývajícího se výrobou domácích spotřebičů. Uznávaný, avšak dravý byznysmen Ivo Róna vzhledem k vysokému společenskému postavení ztrácí schopnost vhledu, až ho dostihne nepřítel.

Miroslav Donutil je vynikající herec, který je příliš často typově obsazovaný, kupříkladu jako neuvolněný autokratický puntičkář, což je opak toho, jak chci charakter jeho postavy uchopit. Ivo sice je autokratický, ale nespoutaný, uvolněný a natolik sebestředný, že všechny své blízké v životě dusí. Je to patriarcha, který prožívá své poslední dny,“ upřesnil režisér.

Ve vedlejších úlohách se objeví Alena Mihulová, Vojtěch Kotek, Martin Pechlát, Eliška Křenková nebo Pavla Beretová. K sepsání scénáře Omerzu přizval svého letitého kolegu Petra Pýchu, s nímž natočil oceněnou road movie Všechno bude i nový krátkometrážní počin Poslední den patriarchátu.

Foto: CinemArt

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!