Poslední dopis od milence ukazuje gros románů od Moyesové – pravou lásku okořeněnou realitou života

Poslední dopis od milence ukazuje gros románů od Moyesové – pravou lásku okořeněnou realitou života  80%

Romantická knihovna, skvělé herecké obsazení a nekonečná láska. Nový snímek Poslední dopis od milence natočený podle knihy spisovatelky Jojo Moyes (Než jsem tě poznala) přináší příběh novinářky Ellie, která najde milostné dopisy zamilovaného páru z roku 1965.

Jojo Moyesová a její knihy jsou mezi ženami všech věkových kategorií oblíbené už pěknou řádku let. Na rozdíl od jiných romantických knih je její tvorba nejenom plná romantiky a lásky, ale také kruté reality, s níž se musí lidé potýkat. Drama natočené právě podle jedné z jejich děl bravurně ukazuje tuto realitu pravé lásky a všechny trable a bolesti. Emoce jsou v některých momentech tak silné, že se ani největší tvrďák neudrží. Prostě romantika se vším všudy.

Příběh je velmi zajímavě vystavěný. Střídají se scény z dnešní doby, ve kterých figuruje především novinářka Ellie Haworth (Felicity Jones) a její nový kamarád z archivu Rory McCallan (Nabhaan Rizwas) a dále příběh přeskakuje do 60. let, v nichž se objevuje hlavní postava celého příběhu Jennifer Stirling (Shailene Woodley) a její láska Anthony O'Hare (Callum Turner). Děj i přes tyto skoky hezky plyne, vše na sebe příjemně navazuje a postavy se postupně otevírají a rozvíjí. Divák na vše přichází postupně společně s novinářkou Ellie, díky čemu má také čas vstřebat všechny vjemy a emoce.

Ačkoliv má snímek skoro dvě hodiny a někdo by mohl mít pocit, že je to na „červenou knihovnu“ přespříliš dlouhé, opak je pravdou. Příběh je barvitý, zajímavý a všechno, co se v něm objeví, má svůj význam. Nic se netáhne ani neopakuje a postavy se skvěle doplňují. Vše je přirozené, láskyplné a tak nějak lidské. Někdy možná až idylické.

Atmosféra celého filmu je vykreslena opravdu skvěle. Snímek je plný emocí a zvratů. Příběh diváka vtáhne a ani na moment nepustí. Dopisy tomu všemu dodávají na dramatičnosti a také na romantičnosti. Každá žena by chtěla, aby jí muž psal takovéto psaní plné lásky a vášně. Romance je zde velmi silná, ale není trapná ani přehnaná a sex není hlavním motivem. Je to pravá láska, silná zamilovanost a pocit, že vás má někdo opravdu rád. Na druhou stranu je zde vykreslený silný smutek, bezmoc a pocit viny. Realita, kterou si někteří nechtějí připustit.

Poslední dopis od milence je skvělým romantickým dramatem plným emocí, zvratů a pravé nefalšované lásky. Vše plyne přirozeně, postavy spolu souzní a to především díky výborným hereckým výkonům a slušné režii. Ačkoliv se jedná o snímek určený především ženským divačkám a asi si ho neužije celá rodina, není to klasická červená knihovna plná sexu a plochého příběhu. Právě naopak. Snímek má duši a divák si jeho příběh užije plnými doušky. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!