Zabijákova žena a bodyguard přináší pokračování příběhu Michaela Bryce a s ním jeho černý a trapný humor

Zabijákova žena a bodyguard přináší pokračování příběhu Michaela Bryce a s ním jeho černý a trapný humor70%

Michael Bryce je zpět a s ním šílená jízda plná akce, trapného humoru a potrhlé Soni Kincaid. Pokračování úspěšného filmu v hlavní roli s Ryanem Reynoldsem opět přináší nezastavitelného bodyguarda, který se tentokrát rozhodl jít do nedobrovolného důchodu. Jeho dovolenou mu ovšem přeruší sled neuvěřitelných událostí, díky kterým musí znovu nastoupit do služby a chránit otravného zabijáka a jeho šílenou ženu.

Jak už to u pokračování bývá, ani v tomto případě se nevyhneme jakési recyklaci původního příběhu a především humorného nastavení Ryana Reynoldse a Samuela L. Jacksona. Postavy se chovají identicky a postupem času se začnete u vtipů trochu nudit. Snímek se zkrátka velmi podobá předchozímu dílu.

Ačkoliv je hlavní postavou bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds), film se ve velké míře točí kolem páru zabijáka Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson) a jeho poněkud šílené ženy Soni Kincaid (Salma Hayek). Postava Soni je opravdu výrazná, vulgární a velmi ale velmi expresivní. Její výbuchy vzteku a šílené střílení do všeho živého se ve snímku objevuje velmi často a postupem času její chování začíná lézt na nervy. Stejně jako divné ochmatávání či jiné sexuální hrátky s jejím manželem. Herecké výkony jak Salmy Hayek, tak Samuela L. Jacksona jsou ale na druhou stranu velmi věrohodné a jejich postavy spolu v rámci žánrových možností velmi souzní.

Ryan Reynolds jako Michael Bryce stejně jako v minulém díle perlí. Jeho vtipy hraničí s trapností, ale měly by publiku sednout. Jako charakter se ve filmu příliš nevyvíjí, ale to snad ani nikdo nečeká. Řídí se tím, že opakování z jedničky je matka moudrosti - šarm však zůstává. Scénář filmu je jedním slovem šílený. Pořád něco vybuchuje, padá, rozbíjí se a Michael samozřejmě musí všechno a všechny zachránit. Některé pasáže jsou opravdu chaotické, kamera přeskakuje od jednoho k druhému a vtipné scény atakují své únosné maximum. Na druhou stranu se ve snímku objevuje hned několik překvapivých momentů, které diváka nakopnou a donutí ho věnovat té šílenosti svou pozornost.

Ve výsledku se jedná o celkem povedené pokračování plné dobrých hereckých výkonů, oblíbených postav, drsnější akce a černého, byť trapného humoru, na který jsou ale fanoušci Ryana Reynoldse tak nějak zvyklí. Milovníci akce a nekonečného vybuchování si film užijí se vším všudy, nic revolučního ale divák v kinech nedostane.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Zabijákova žena & bodyguard

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!