Nová alba v červenci: Lana Del Rey, Billie Eilish i G Herbo

Nová alba v červenci: Lana Del Rey, Billie Eilish i G Herbo 

Červenec ve znamení velkých ženských jmen: nejočekávanější hudební novinky v tomto měsíci představí Lana Del Rey i Billie Eilish. Do světa country-rocku nás zavede duo Bobby Gillespie a Jehnny Beth. Příznivci hip hopu vyhlížejí novinku od G Herbo a fanoušci Prince si připomenou tuto hudební ikonu posmrtně vydaným albem. Přinášíme tipy na nová alba, která vycházejí v červenci.

Lana Del Rey - Blue Banisters

Éterická Lana Del Rey po svém březnovém albu Chemtrails over the Country Club nenechala své fanoušky dlouho čekat. Jen pár dní po jeho vydání ohlásila další připravované album, které nyní spatřilo světlo světa. Nová deska Blue Banisters dorazila 4. července, jeho předzvěstí byly tři písně, které Lana Del Rey v květnu publikovala najednou: Blue Banisters, Text Book a Wildflower Wildfire.

Vychází 4. července.

Bobby Gillespie / Jehnny Beth - Utopian Ashes

Nové album Utopian Ashes je společným dílem frontmana skupiny Primal Scream Bobbyho Gillespie a vokalistky Savage Jehnny Beth. Hudební experiment na pomezí rock 'n' rollu, country a soulu nezastírá inspiraci Neilem Youngem, Gramem Parsonsem či Tammy Wynette. Chystané společné album ohlásili singlem Remember We Were Lovers, který byl malou ochutnávkou rezonujících vokálů obou umělců, kteří zkoumají téma ztráty a citových nedorozumění rozpadajícího se vztahu.

Vychází 2. července.

Billie Eilish - Happier Than Ever

Pětinásobná držitelka Grammy, a nedávno také zpěvačka titulní bondovské písně No Time To Die. Předchozí album Billie Eilish, dva roky starý debut When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, sklidil celosvětový úspěch, a proto je druhý počin této mladé zpěvačky spojen také s velkým očekáváním.

První singl nového alba My Future vyšel 30. července 2020, totiž přesně rok před avizovaným datem vydání celého alba Happier Than Ever. Poslední nedávnou ochutnávkou byla balada Your Power, která taktéž sklidila pochvalu. S novým albem Billie Eilish mění také svou image - svůj typický černo-zelený odrůstající přeliv nahradila blond barvou, kterým způsobila malý otřes na sociálních sítích.

Vychází 30. července.

Prince - Welcome 2 America

Na hudební ikonu Prince mohou fanoušci zavzpomínat novým albem Welcome 2 America, které se nepodařilo dokončit a vydat během umělcova života. Hrstka těchto písní byla uvedena na Princových živých koncertech, včetně uskutečněného turné Welcome 2 America v roce 2011. Důvody odložení alba nejsou známy, ovšem jeho vydání je již konečně na spadnutí. Deluxe verze navíc bude obsahovat dosud nepublikovaný záznam koncertu v kalifornském Inglewoodu.

Vychází 30. července.

G Herbo - 25

Vycházející hvězda na poli hip hopu, americký rapper G Herbo, vydává v červenci další album s názvem 25. G Herbo je známý tím, že do své tvorby zakomponovává zkušenost svou i dalších mladých afroameričanů z vyloučených lokalit. Sám G Herbo byl diagnostikován posttraumatickou stresovou poruchou v důsledku těchto traumatických zkušeností. I proto si klade za cíl upozorňovat na téma duševního zdraví a negativní stigmata, která jsou s duševním onemocněním často spojována.

Vychází 2. července.

Foto: archiv vydavatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!