KulTýden od 14. do 20. června: čecháčkovství, odhalený Houellebecq i otevřené ateliéry

KulTýden od 14. do 20. června: čecháčkovství, odhalený Houellebecq i otevřené ateliéry 

Česká nátura očima tří mladých filmařů, mystifikátor Michel Houellebecq bez příkras i pilotní ročník Otevřených ateliérů Praha. Nejen o tom si poslechněte v novém vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Svátek kinematografie na starém kontinentu přinesou do tuzemských kin Dny evropského filmu. Který snímek přehlídku otevře a na jaké další tituly láká program? Do repertoáru venkovní divadelní scény Musea Kampa přibyde inscenace o tamní další významné osobnosti. Jaký bude Werich v podání Vojtěcha Kotka a Václava Kopty?

Na čtyřicet interpretů rozezní nový festivalový areál v pražských Ledárnách Braník. O zázemí i dramaturgii letního koncertního maratonu Lucerna Music Baru v podcastu promluvil PR manažer Jaromír Telenský.

Jedinečnou možnost setkat se s výtvarníky či designéry a nahlédnout pod pokličku vzniku uměleckých děl nabídne první ročník Otevřených ateliérů Praha. Odkud vzešla inspirace a jak bude akce probíhat, to prozradila spoluorganizátorka Petra Widžová

Autor románů Podvolení nebo Serotonin o sobě rád mlží a bájí, alespoň to tvrdí tvůrce jeho neautorizované biografie Denis Demonpion. O novince Houellebecq z nakladatelství Odeon jsme pohovořili s překladatelkou Jovankou Šotolovou.

Na závěr zveme do karlínských kasáren, která hostí premiéru pásma krátkometrážních filmů pod názvem Vítejte v Česku. Tři různé pohledy na čecháčkovství přibližuje manažerka distribuce projektu Zuzana Rubešová.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: archiv Vítejte v Česku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!