Staňte se filmařem! Soutěž My Street Films vyhlašuje letošní open call pro začínající tvůrce

Staňte se filmařem! Soutěž My Street Films vyhlašuje letošní open call pro začínající tvůrce 

Už poosmé nabízí soutěž My Street Films možnost pro amatérské filmaře zúčastnit se bezplatných workshopů pod vedením zkušených tvůrců hraných i dokumentárních snímků. Zájemci se s připraveným námětem mohou hlásit do 18. dubna.

Autoři nejlepších námětů získají příležitost poznávat filmové řemeslo od května do září na workshopech v Praze či Brně, na nichž mezi lektory nebude chybět dokumentaristka Marika Pecháčková nebo třeba režisér Martin Dušek, který má na kontě Cenu české filmové kritiky za road movie Staříci.

Amatérští filmaři se mohou inspirovat krátkometrážními snímky v rámci online přehlídky, která bude na webových stránkách soutěže dostupná od čtvrtka 25. března. Mezi vítěznými počiny předchozích ročníků najdou autentické ztvárnění odchodu vlastního otce nazvané První poslední cesta, dokument Vidíš, Praha o problému s předraženými nájmy a neregulovaným turismem v metropoli či například trochu jinou oslavu sedmnáctého listopadu ve snímku Jiná perspektiva.

 

Letošní program nabídne čtyři tematické sekce. Dotknout se paměti přinese filmy, v níž ožívají historická místa. Není mi to jedno! zase poukazuje na palčivé otázky dnešní doby. Introspektivní a intimně laděné filmy zahrne sekce Mezi mnou a tebou a v neposlední řadě budou k vidění nejenom filmové autoportréty v sekci Portrét – víc než selfie.

Je skvělé každoročně objevovat témata, na kterých účastníkům našich workshopů skutečně záleží. Film je úžasné médium nejen proto, že má schopnost naše motivace dobře prověřovat, ale že ve výsledku promlouvá i směrem ven. Loňský ročník měl v tomto ohledu opravdu velmi vysokou úroveň,” nechala se slyšet nová programová manažerka a dlouholetá lektorka workshopů Viola Ježková.

Foto: My Street Films 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!