Jiří Mádl napsal experimentální seriál Hotel Kokořín pro televizi Seznam

Jiří Mádl napsal experimentální seriál Hotel Kokořín pro televizi Seznam 

Na začátku byl nepopsaný list, který herec a scenárista Jiří Mádl popsal během čtyřiadvaceti hodin. Televize Seznam uvedla tento týden pilotní díl spontánně tvořené komediální minisérie Hotel Kokořín, k níž během pěti natáčecích dní souběžně vznikl i dokument.

Za pět dnů natočil Jiří Mádl s režisérem Janem Dufkem pokusnou minisérii, kdy scenárista během dne sepsal dialogy příštího dílu, režisérem je s hereckým obsazením obdržel další den ráno a do večera realizovali danou epizodu včetně střihu. Simultánně připravili i dokument ukazující jejich tvorbu v přímém přenosu.

Na začátku jsme měli jenom místo, tedy Kokořínsko, a jasnou ideu. Všechno ostatní posléze přišlo,“ uvedl producent Michal Deus. „Psát jsem začal, až když jsem dostal pokyn. Pořádně jsem ani nevěděl, kolik budu mít na seriál času. Bral jsem to jako obrovskou scenáristickou výzvu. Dvacet čtyři hodin včetně napsání byl absolutně šibeniční termín,“ řekl Jiří Mádl.

Režisér Dufek se nechal slyšet, že seriál vznikl paradoxně díky nedobrovolnému volnu herců a hereček spojenému s lockdownem. „Doba, kterou teď zažíváme, je extrémně složitá. Přináší mnoho problémů, nejistot, bolesti. Zároveň ale přináší i nové možnosti a příležitosti,“ vysvětlil. „Podařilo se nám nadchnout úžasné lidi, kteří s námi do toho šli,“ dodal Deus.

Seriál, ve kterém diváci uvidí kromě Jiřího Mádla také Alenu Mihulovou, Filipa Kaňkovského, Denisu Pfauserovou, Ondřeje Malého či Sabinu Rojkovou, natočili začátkem letošního února. Titulní skladbu nazpívala kapela Napořád.

Foto: Premium Bananas Production

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!