Zlínský festival filmů pro děti a mládež se zaměří na adaptace knih, bude mít dvě části

Zlínský festival filmů pro děti a mládež se zaměří na adaptace knih, bude mít dvě části 

Šedesátý první ročník Zlín Film Festivalu by se měl uskutečnit ve dvou termínech. V online prostoru se odehraje od 28. května do 1. června a poté naživo od 9. do 15. září. Leitmotivem budou snímky inspirované knižními předlohami, který se pojí i k letošním výročím filmových verzí Harryho Pottera či Pána prstenů.

V současné době, která literatuře mezi mladými příliš nepřeje, je jedním ze základních cílů tematické sekce snaha přiblížit mladé generaci prostřednictvím filmu klasické i zcela neznámé literární poklady z celého světa,“ vysvětlila umělecká ředitelka zlínského festivalu Markéta Pášmová.

Tematickou edici doplní tradiční soutěžní snímky. „Přestože koronavirus významně ovlivnil také filmový průmysl, už nyní víme, že pro nadcházející ročník budeme mít dostatek kvalitních filmů, jejichž výběr právě v těchto dnech dokončujeme na online filmovém trhu v Berlíně,“ upřesnila Pášmová.

Zatímco podzimní část by se měla konat v obvyklém formátu včetně aukce Salonu filmových klapek či půlmaratonu, první část letošní přehlídky nabídne v online prostoru projekce loni uvedených snímků se speciálním úvodem, pásmo animovaných filmů nebo představení studentských počinů.

Chystaná webová platforma umožní virtuální exkurze do festivalového zákulisí či zmapování jeho dlouhé historie. „Návštěvníky pozveme snad už na jaře i do letního kina, na malování na chodníku, prohlídku virtuální galerie nebo na výstavu filmových klapek,“ nechala se slyšet výkonná ředitelka Jarmila Záhorová.

Foto: ZFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!