Jan Hřebejk točí krimi komedii o vraždě studentky. V minisérii zazáří Martha Issová i Jiří Havelka

Jan Hřebejk točí krimi komedii o vraždě studentky. V minisérii zazáří Martha Issová i Jiří Havelka 

Čtyřdílný komediální seriál s detektivní zápletkou Pozadí událostí se právě natáčí v Praze a Olomouci. Příběh diváky zavede do univerzitního prostředí, kde se vyšetřuje zločin na pozadí zamotaných partnerských vztahů. Režisér Jan Hřebejk minisérií odkazuje k tvorbě Woodyho Allena nebo televiznímu hitu Sedmilhářky.

Seriál pojednává o sourozencích, kteří oba učí na univerzitě, v podání Jiřího Havelky a Petry Hřebíčkové. Oba zároveň procházejí manželskou krizí a ve volném čase se věnují tvůrčímu psaní. Zatímco bratr píše detektivky, sestra pod pseudonymem publikuje erotický román Pozadí událostí. Novou děkankou na škole se stává Jitka Čvančarová, jejíž cílem je vymýtit tamní sexistické předsudky. Krátce poté dojde k sexuálně motivované vraždě studentky, kterou vyšetřuje kriminalistka ztvárněná Marthou Issovou.

Jan Hřebejk k sepsání scénáře k nové minisérii přizval své dlouhodobé spolupracovníky Michala Sýkoru a Petra Jarchovského.Petr, Michal i já, jako autoři, známe prostředí vysoké školy skoro dokonale. V detektivním žánru se už pár let pohybuji, od pokusu o nadhled a eleganci v Detektivech od Nejsvětější trojice až po temnou notu v Rédlovi, kterého Petr dramaturgoval,“ uvedl Hřebejk.

Komedie s příměsí zločinu podle režiséra staví na paradoxech současné společnosti a mezilidských vztahů. „Téma je naprosto dnešní: muži a ženy a jejich vztahy v době MeToo, genderu, měnících se společenských rolí. Zločin slouží jako katalyzátor příběhu. Věříme, že naše diváky zaujmeme tím, že ukážeme situace, které důvěrně znají z vlastního života. A chceme to udělat inteligentně, s jistou intelektuální ambicí,“ dodal.

Foto: Julie Vrabelová, Barletta

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!