Michal Suchánek dokončil svůj režijní debut Večírek. Podívejte se na ukázku

Michal Suchánek dokončil svůj režijní debut Večírek. Podívejte se na ukázku 

Herec Michal Suchánek, známý především z role Karla Máchy v komedii Sněženky a machři, dokončil celovečerní debut Večírek. Ve filmu o srazu bývalých spolužáků se představí Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Marek Taclík nebo Karel Roden.

Komedie o schůzce odrostlých spolužáků, které zasáhne zpráva o úmrtí jednoho z nich, vychází ze stejnojmenné Suchánkovy divadelní hry. Autor podle ní napsal filmový scénář a počin si i sám zrežíroval. Natáčelo se během loňského léta v metropoli a okolí Prahy, během podzimu byly hotové postprodukční práce a nyní tvůrci čekají jen na znovuotevření kin.

Večírek z názvu filmu se odehrává v domě titulního hrdiny Jiřího Hrda v podání Jiřího Langmajera, jehož manželku si zahrála Tatiana Dyková. „Ti dva spolu žijí už velmi velmi dlouho a já jako Hrdová se snažím s tím vztahem něco udělat. Jenže manžel to cítí trochu jinak. Takže to vezme do svých rukou a to, co se děje potom, je dost napínavé,“ prozradila herečka.

Ve snímku se kromě zmíněných představitelů objeví také Miroslav Vladyka v roli řidiče autobusu, jímž spolužáci cestují na sraz. Za kameru si stoupnul Milan Chadima, jenž spolupracoval na Klaunech či pokračování Sněženek a machrů v režii Viktora Tauše. Autorem hudby je Jiří Burian známý také jako Kapitán Demo.  

Foto: Mia Production

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!