Přehlídka seriálové tvorby Serial Killer poprvé online. Kompletní program bude zdarma

 Přehlídka seriálové tvorby Serial Killer poprvé online. Kompletní program bude zdarma 

I festival Serial Killer se musí přizpůsobit současné situaci ovlivněné pandemií koronaviru, a tak se letošní ročník bude konat poprvé online. Celý program bude v průběhu šesti festivalových dní dostupný na portálu DAFilms zdarma.

Festival seriálové tvorby Serial Killer se každoročně koná v Brně. Letos ale bude trochu jiný, organizátoři totiž museli jeho průběh přizpůsobit současné situaci ovlivněné hygienickými omezeními. Letošní ročník se tedy částečně uskuteční fyzicky v Divadle Husa na provázku, kompletní program bude však dostupný online na portálu DAFilms

„Během jarní karantény se ukázalo, že diváci DAFilms oceňují velkou pestrost našeho katalogu. I proto jsme začali do katalogu zařazovat více hraných filmů a nyní jsme rádi, že můžeme uvést i to nejlepší ze současné seriálové tvorby, kterou nabízí festival Serial Killer,“ říká výkonná ředitelka DAFilms Diana Tabakov. 

Peacemaker. Foto: DAFilms

Diváci se mohou těšit na čtyři programové sekce: Mezinárodní panorama, Fokus na Velkou Británii, Soutěž seriálů střední a východní Evropy a také to nejlepší ze současných webseriálů. První sekce nabídne skutečné zločiny a příběhy inspirované reálnými politickými kauzami. Patří tam například finská série Peacemaker nebo švédský seriál Máme to!

V soutěžní sekci bychom rádi vyzdvihli estonský thriller Zrádce z doby vstupu této pobaltské země do NATO nebo ruský krimi thriller Dobrý člověk založený na skutečných událostech. Pro odlehčení neváhejte zhlédnout britský „sad-com“ Zpátky do normálu nebo komediální GameFace,“ doporučuje programový dramaturg Serial Killeru Dan Vondra. 

Zrádce. Foto: DAFilms

Zakladatelka a současná šéfka festivalu Kamila Zlatušková dále doplňuje: „V programu uvádíme především exkluzivní premiéry a budoucí hity, jako se to stalo u seriálu Most!, který jsme uvedli jako první. V letošním programu je takovým případem skvělý švédský seriál Máme to!, který právě vstupuje do distribuce v USA.“

Festival Serial Killer se vždy snažil zviditelnit kvalitní seriálovou tvorbu z regionu střední a východní Evropy. V soutěžní sekci se tak i letos utká šest zástupců z těchto zemí. Je to například Dobrý člověk ruského divadelního režiséra Konstantina Bogomolova. V sekci Britské seriály najdete třeba britcom Zpátky do normálu.

Dobrý člověk. Foto: DAFilms

Celkem bude v online programu uvedeno 26 seriálů, z nichž mohou diváci zhlédnout vždy první dvě epizody. Kompletní online program bude dostupný zdarma, stačí se zaregistrovat na portálu dafilms.cz. Speciální festivalový program potrvá od úterý 22. září do neděle 27. září.

Seriál Máme to!. Foto: DAFilms

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

 Přehlídka seriálové tvorby Serial Killer poprvé online. Kompletní program bude zdarma Přehlídka seriálové tvorby Serial Killer poprvé online. Kompletní program bude zdarma Přehlídka seriálové tvorby Serial Killer poprvé online. Kompletní program bude zdarma
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!