Buďme spolu. Letní Letná Light spojí dva nejlepší české soubory nového cirkusu

Buďme spolu. Letní Letná Light spojí dva nejlepší české soubory nového cirkusu 

Kde jinde než na Letní Letné spojí síly dva přední české soubory nového cirkusu. Cirk La Putyka a Losers Cirque Company připraví pro letošní ročník festivalu nového cirkusu společné představení Buďme spolu, které jindy už neuvidíte.

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla připravuje pro své diváky to nejlepší z české novocirkusové scény. Letní Letná Light předvede v druhé polovině srpna jedinečný program, který diváci nikde jinde neuvidí. Dva přední české soubory nového cirkusu totiž spojí síly a předvedou neopakovatelné představení.

Cirk La Putyka a Losers Cirque Company připravují pro 17. ročník festivalu Letní Letná společné představení Buďme spolu, které se nikde jinde nebude opakovat. Jedinečná bude i druhá tuzemská událost, a to speciální průřez tvorbou samotných Losers. Nechybět budou ani další české soubory s programem pro děti i dospělé.

Kde jinde než na Letní Letné? Podotýkají soubory Cirk La Putyka a Losers Cirque Company. „Obě skupiny se na tuto spolupráci nesmírně těší. Mezi sebou se dobře známe a občas se potkáváme na různých festivalech, v divadlech a podobně. Poprvé ale máme možnost spolu více tvořit, předávat si zkušenosti, nové techniky a principy. Všechny nás to hodně obohatí a posune v našich dalších plánech,“ nepochybuje principál „Lůzrů“ Petr Horníček.

Losers Cirque Company. Foto: František Ortmann

Jedinečný projekt dostal název Be Together – Buďme spolu. Neodkazuje jen ke spojení dvou skupin akrobatů, ale i k blízkosti s publikem. „V průběhu představení několikrát aktivně zapojíme diváky do děje, ať už nám pomůžou držet akrobaty, natahovat lana, nebo zvedat akrobaty do vzduchu. Diváci budou akrobacii přímo na dosah,“ prozradil Horníček.

Druhá specialita Letní Letné Light předvede výběr toho nejlepšího z repertoáru Losers Cirque Company. Diváci si zopakují nejkrásnější pasáže z inscenace Vzduchem, nejlepší kousky z Kolapsu i náročné triky z Ega nebo z ikonické inscenace The Loser(s). Průřez „loserovskou" tvorbou doprovodí mistr světa v loopingu En.Dru.

Cirk La Putyka se na festivalu představí ještě se svojí novinkovou inscenací Kaleidoscope, která vznikala během karantény. „Jak název napovídá, v nové show se soustředíme spíše na krásu formy, dynamiku a kouzlo okamžiku, než že bychom filozofovali o nesmrtelnosti brouka,“ popisuje režisér Maksim Komaro, který do Kaleidoscopu zařadil rozmanité akrobatické dovednosti, jako je teeterboard, trampolína, walking globe nebo rolla bola, vše navíc prokládají gagy.

Kaleidoscope Cirku La Putyka. Foto: Jiří Šeda

Program doplní další české soubory, včetně AirGym Art Company s inscenací plnou závěsné akrobacie nebo Feel The Universe Circus Company s představením Vlez v les inspirovaném zvířecí říší. Teens Cirkabaret představí nejmladší generaci cirkusáků a na své si přijdou i nejmladší diváci, pro něž si pohádky přichystali Bratři v tricku, Buchty a loutky nebo Studio Damúza.

Letní Letná Light se uskuteční od osmnáctého do pětadvacátého srpna v pražských Letenských sadech.

Rosťa Novák a Petr Horníček připravují společné představení. Foto: František Kortmann

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!