Inscenace Amerikánka či Pérák odvysílají v přímém přenosu kina napříč republikou

Inscenace Amerikánka či Pérák odvysílají v přímém přenosu kina napříč republikou 

V přímém přenosu budou diváci českých kin během léta moci sledovat pět vybraných divadelních představení, která budou snímat kamery. Pod projektem Film Naživo je podepsán producent a režisér Viktor Tauš.

Vybraná představení budou v rámci projektu Film Naživo inscenována netradičně mimo divadelní jeviště, a to v exteriérech, které dílům zajistí nový kontext a proměnu a hercům poskytnou nové možnosti projevu. Každá z pěti inscenací bude snímána v jediném živém záběru a v reálném čase, kdy ji budou sledovat publika v kinech v celé republice. 

Inspirací nám je série živých filmů Amerikánka v hlavních rolích s Terezou Ramba a Eliškou Křenkovou, kterou jsme takto natáčeli a streamovali v čase nouzového stavu. V létě zrušených festivalů a paralyzované kinodistribuce je Film Naživo manifestem schopnosti vyprávět příběhy v souladu s životní realitou našeho světa a světa našich diváků,“ uvedl autor projektu Viktor Tauš.

Program začne 18. července novocirkusovou show Kaleidoscope v podání souboru La Putyka, poslední červencový večer bude patřit tanečně-akrobatickému představení Vzduchem pod taktovkou Losers Cirque Company.

Taušova Amerikánka, hra o útrapách dětského domova a diagnostického ústavu, se bude živě promítat 8. srpna. Následovat bude 29. srpna akční historická fikce Pérák od Divadla Vosto5. Jako poslední se bude 12. září promítat i hrát adaptace politického románu Tajný agent spisovatele Josepha Conrada z repertoáru Divadla na Zábradlí.

Z inscenace Pérák. Foto: Jan Hromadko

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!