Filmové a seriálové tipy, týden #23: Otcové, komiksy i poslední proč

Filmové a seriálové tipy, týden #23: Otcové, komiksy i poslední proč 

Zveme vás na francouzské komiksy, k uznávaným fotografům nebo na průzkum milostného života Anny Kendrick. Jsou tu pravidelné tipy na filmy, seriály i VOD.

Raoul Taburin

Za zpracováním útlé komiksové knížky Jeana-Jacquese Sempého, který je veřejnosti známý především coby ilustrátor slavné série o patáliích malého Mikuláše ve spolupráci s Reném Goscinnym, stojí dvojice Pierre Godeau a Guillaume Laurant. Laurant je scenárista proslulé Amélie z Montmartru a právě té se Raoul podobá svou dobrou poetickou náladu. Jak píše v recenzi naše Kristýna Čtvrtlíková "převést komiks na plátno je odvážný plán a v případě Godeaua a Lauranta to dopadlo více než dobře." Děj se oba pánové rozhodli nechat vyprávět hlavní postavou, kterou ztvárnil belgický herec Benoît Poelvoorde. Velká část scénáře se skládá z jeho vnitřních monologů, což představitele vede k tomu, aby hrál více výrazem než slovy. Více si přečtete zde.

Můj otec Antonín Kratochvíl

Čtyřikrát World Press Photo, před objektivem Bowie, Clooney nebo Depp, ale i válka. Ve snímku Andrey Sedláčkové se vydáme na cestu minulostí známého fotografa přes rakouský uprchlický tábor, švédský kriminál, francouzskou Cizineckou legii až po prestižní studia v Amsterdamu a úspěchy v Americe. Dramatické události ale prožívá i v současnosti. Zajímavý dokument, který vypovídá dost o člověku i profesionálovi za objektivem.

Love life

Od první lásky až do naplnění životního štěstí. Darby (Anna Kendrick) proplouvá rozličnými vztahy, aby zjišťovala a pevně formovala to, co vlastně od životního partnera chce. Nenucená a milá komediální romance je překvapivě trefná a ukazuje chyby nás i našich protějšků. Jedna z prvních vlaštovek z produkce HBO Max představila první polovinu dílů ve videotéce HBO GO. Zbytek na diváky čeká 11. června.

13 Reasons Why (4. série)

Americký televizní seriál inspirovaný románem Jaye Ashera míří do finále. Netflix nabízí deset závěrečných dílů v rámci čtvrté řady. V ní studenti posledního ročníku střední školy Liberty končí jednu životní etapu. Než se ale rozloučí, musí udržet nebezpečná tajemství a učinit těžká rozhodnutí, která značně ovlivní jejich budoucnost. Populární série chytila diváky hned první řadou, ve které student Clay objevil tajemné audiokazety. Na nich jeho spolužačka Hannah odkrývá důvody vedoucí k její sebevraždě.

Ledová sezóna: Ztracený poklad

Průměrná animovaná série Ledová sezóna se vrací se třetím dílem. V něm lední medvěd Norm zažije další dobrodružství, tentokrát se starobylým pokladem. Odvážný hrdina bude překonávat hádanky, nástrahy i pasti se svými lumičími kamarády. Filmy o Normovi jsou pravidelně béčkovými pohádkami, kterým chybí pořádná animace i dabující hvězdy. Překvapí třetí díl alespoň solidním příběhem?

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!