Jeden svět láká na projekt Promítej i ty, vytvořte si s přáteli vlastní kino

Jeden svět láká na projekt Promítej i ty, vytvořte si s přáteli vlastní kino 

Díky programu PROMÍTEJ I TY! se promítačem může stát opravdu každý! Půjčte si zdarma a legálně skvělé dokumenty uvedené na filmovém festivalu Jeden svět a promítejte je svým přátelům a známým kdekoliv chcete. Doma, ve škole, v klubu, v kavárně…

Co vše je zapotřebí udělat? Jen vymyslet místo promítání, pozvat co nejvíce nadšených diváků a půjčit si film v produkci Jednoho světa.

Program Promítej i ty!  je alternativním způsobem distribuce lidskoprávních dokumentárních filmů, která v Česku doposud nemá obdoby. Dokumenty spolu s doprovodnými materiály jsou v rámci programu zdarma k dispozici komukoliv, kdo má zájem je zhlédnout či promítnout vlastnímu obecenstvu ve svém okolí.

V současné chvíli je v nabídce 13 dokumentárních filmů na nejrůznější témata, které si vybrali sami diváci festivalu Jeden svět. Od roku 2010, kdy byl program spuštěn, se do něj zapojilo přes 800 „promítačů a promítaček“, kteří uspořádali více než 2 500 projekcí na nejrůznějších místech – v obývácích, kostelech, školách, na zahradách, v knihovnách, klubech apod. Tyto projekce již zhlédlo přes 25 000 diváků a divaček.

Filmy z programu Promítej i ty!:

  • jsou k zapůjčení zcela zdarma
  • může promítat opravdu každý
  • lze promítat kdekoliv a pro jakékoliv obecenstvo (v obýváku pro manželku, v hospodě pro kamarády, na stadionu pro širokou veřejnost, ...)
  • jsou opatřeny doprovodnými materiály a videobonusy, které vám usnadní organizaci projekce i následnou debatu
 

Stejně jako v loňském roce, i letos bude program Promítej i ty! přerušen v měsících březnu a dubnu. Pokud tedy chcete promítat, vypůjčte si filmy co nejdříve a uskutečněte své projekce nejpozději do konce února. Po dvouměsíční pauze se program opět rozběhne od května 2012.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!