Chinaski, filmová premiéra a improvizace. Nabízíme kulturní tipy na úterý 5. května

Chinaski, filmová premiéra a improvizace. Nabízíme kulturní tipy na úterý 5. května 

Dnes se připravte na jednu filmovou premiéru, pobavte se v divadle a poslechněte si nový singl od kapely Chinaski. Podívejte se na každodenní tipy na kulturní aktivity z pohodlí vašeho obýváku od Informuji.cz.

Moje kino LIVE: Kanáři premiéra

Lži, léčky a pořádný balík peněz. Inspektor Cristi spolu s krásnou Gildou cestuje na Kanárské ostrovy, aby se naučil místní šifrovanou pískanou řeč. Ta mu má pomoci přechytračit policejní kolegy a vysvobodit komplice z vězení. Cristi tak rozehrává nebezpečnou dvojí hru s policií i drogovou mafií a místy jde i o holý život. Detektivní thriller Kanáři vzdává hold klasikám filmu noir a v premiéře jej můžete vidět díky Moje kino LIVE.

Livestream z Celetné - se Štěpánem Coufalem a Miloslavem Tichým

Pravidelně každé úterý a sobotu vysílá Divadlo v Celetné. První tváří pořadu se stal Martin Hofmann, který se s diváky vítal v rámci live streamů několikrát, dokonce s nimi slavil i na svoje narozeniny. Mezitím se stihli také představit Matouš Ruml a Tereza Rumlová, Honza Zadražil, Milena Steinmasslová, Honza Potměšil a mnozí další. Dnešní večer bude patřit Štěpánu Coufalovi a Miloslavu Tichému. Těšit se můžete třeba na ukázku souboje z Macbetha, povídání o zkoušení, šermu, nebo také o tom jak může Stanislavskij s Čechovem pomoct v době koronaviru.

Chinaski

Skupina Chinaski vypustila do světa singl Kapradí z aktuálního alba 11. K písni Kapradí chtěli Chinaski původně natočit klip na letních festivalech, což vzhledem ke stávající situaci nebude možné. A tak kývli na nápad režiséra Jakuba Kesla vytvořit lyrik video. Celý text a obrázky k němu kreslila inkoustem výtvarnice Sabina Szwarcová. Kapradí je povzdechem nad tím, že naše děti a vnoučata budou mít zřejmě jiný svět než my.

"Většina posluchačů si asi pomyslí, že Kapradí je reakcí na situaci v životním prostředí a já s tími tak trochu počítám. Slova: Zachraňte aspoň kapradí, pro ty, co nás tu nahradí – nosím v hlavě osm let, možná déle," říká zpěvák Michal Malátný. Text Michala Malátného zhudebnil baskytarista Tomi Okres.

Corona Nights I Martin Zakkiss Juha ŽIVĚ z Paralelní Polis

Multiinstrumentalista a zpěvák z Plzně Martin Zakkiss Juha zahraje v rámci programu Corona Nights v Paralelní Polis. Těšit se můžete na jemné poetické skladby, ale i nářezové písně plné kytarových sól. Proč mít kapelu, když má člověk 4 končetiny a kytarové efekty! Nečekejte folkového písničkáře s akustickou kytarou, ale spíš se připravte na elektrickou kytaru a bicí. V pár písních se připojí speciální host - Karolína Korecká na cello.

Odysseia z Městského divadla Brno

Městské divadlo Brno se připojuje k dalším kulturním institucím, které zpřístupňují své inscenace. Divadlo nakouklo do svých záznamů a postupně jednotlivá představení přidává do online streamů. Na jejich Youtube kanále si aktuálně můžete pustit zpracování Homérova eposu Odysseia.

Impro Džow z Café Práh

V úterý 5. května od 20:00 proběhne z brněnského Café Práh online přenos vystoupení oblíbených IMPRO DŽOW. Diváky čeká pestrá improvizační show v podání improvizačních hrdinů, kteří mají za úkol pobavit každého diváka a také sami sebe. Impro Heroes se musí v řadě různých improvizačních disciplín vypořádat se zadáním, které zjistí přímo na jevišti. Program večera svým zadáním ovlivňují přímo diváci!

Číst Havla v karanténě: Martin E. Kyšperský

Kampaň Číst Havla je jedním ze vzdělávacích projektů Knihovny Václava Havla. Jejím smyslem je během série krátkých videoklipů představit mladým čtenářům Václava Havla nejen jako politika, ale zejména jako významného českého spisovatele, dramatika, esejistu a filosofa. Čtení se chopily známé české osobnosti, mezi nimi Barbora Poláková, Eva Josefíková, Adam Mišík, Ben Cristovao, Janek Rubeš nebo KOVY. Čtení ovšem pokračuje i za současných ztížených podmínek - první četl v rámci projektu Číst Havla v karanténě Michael Žantovský. Dnes pokračuje v předčítání ukázky z Dálkového výslechu hudebník Martin Evžen Kyšperský.

Máte tipy na další kulturní akce z pohodlí domova? Dejte nám vědět pod příspěvkem na facebooku nebo ve zprávě. A přečtěte si také naše další průběžně aktualizované výběrovky na live koncerty na webu, online představení divadel nebo muzea, která můžete navštívit z pohodlí svých domovů. Mrkněte i na páteční tipy, které vám v mnoha případech vydrží i několik dnů. Žijte kulturou i za časů novodobé cholery.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!