Román Radky Třeštíkové i prvotina Miroslava Krobota. Přinášíme květnové knižní novinky

Román Radky Třeštíkové i prvotina Miroslava Krobota. Přinášíme květnové knižní novinky 

S příchodem května se čtenáři mohou těšit na řadu zajímavých nových titulů. Nepřehlédněte šestý román oblíbené literátky Radky Třeštíkové, prvotinu Miroslava Krobota nebo vztahovou příručku psychoterapeuta Honzy Vojtka.

Válka a terpentýn – Stefan Hertmans

Staré sešity, které na smrtelné posteli předal spisovateli jeho dědeček, se staly základem pro oceňovaný román provázející čtenáře životem člověka v průběhu minulého století. Osud Hermansova předka začíná chudým dětstvím, pokračuje vzpomínkami na zážitky z fronty během první světové války a ztrátou velké lásky a končí léty strávenými krajinomalbou po vzoru uctívaných umělců.

Nečíst – Miroslav Krobot

Proslulý český herec a v posledních letech rovněž režisér (Díra u Hanušovic, Kvarteto) vydává svou literární prvotinu, jež je koláží útržků myšlenek, dopisů, úryvků ze scénáře, úvah, povídek i nonsensů. Autor v knize uvažuje o kvantové fyzice, beat generation, divadle či Jeseníkách a vzpomíná na svou maminku nebo na sametovou revoluci. Ke grafické úpravě si přizval výtvarnici Julii Čermákovou.

Co po ní zbylo – Eric Rickstad

Profesorovi zničehonic zmizí z domova manželka s dcerou, nic ale nenasvědčuje tomu, že by šlo o únos, vraždu, nebo útěk. Kriminalisté mají jako vodítka pouze dceřiny mrazivé kresby a otcovy malé lži, které nevěstí nic dobrého. Americký romanopisec Eric Rickstad, autor úspěšné trilogie Vermontský cyklus, přináší novou temnou detektivku, jež se stejně jako předchozí počiny odehrává na idylickém novoanglickém venkově.

Foukneš do pěny – Radka Třeštíková

Jedna z nejúspěšnějších současných domácích spisovatelek přichází po Veselí s novým románem. Foukneš do pěny opět tematizuje otázku ženství a partnerských vztahů. Tentokrát se s titulní postavou vydá až na samotný konec světa, po cestě vyplují na povrch trýzně, úzkosti, křivdy a nedořešené problémy z minulosti.

Vztahy a mýty: Párová terapie do kapsy – Honza Vojtko

Pomůže oživení lásky narození potomka? Je vždy na muži, aby udělal první krok? Jakou roli hrají ve svazku odlišné vlastnosti? Známý párový terapeut Jan Vojtko, který s Ester Geislerovou a Josefinou Bakošovou vystupuje v projektu Terapie sdílením, shrnuje v chystané publikaci nejfrekventovanější stereotypy, které panují o partnerských vztazích, a zároveň vnáší odborné poznatky, zda bychom těmto mýtům měli či neměli věřit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!