Na pražský HumbookFest dorazí německá bestselleristka Lin Rina

Na pražský HumbookFest dorazí německá bestselleristka Lin Rina 

Čtenáře young adult literatury přivítá v sobotu 2. října Kongresové centrum Praha. Na letošní ročník HumbookFestu zavítá autorka Kronik prachu Lin Rina, jež přiveze svůj nový román Limea, vycházející v českém překladu u příležitosti festivalu.

Po Kronikách prachu, historické romanci z prostředí knihovny, se Rina ponořila do světa ostrovního národa Saroyů ve fantasy titulu Limea. „Román bude teprve vycházet k HumbookFestu, kde si jej bude možné koupit čerstvě přivezený z tiskárny a nechat od autorky podepsat,“ řekla projektová manažerka akce Veronika Sonnková v rozhovoru pro devětatřicátý díl podcastu KulTýden, který je k přehrání níže.

Prodejní festival knih přivítá také české a slovenské autory, mezi nimiž se objeví kupříkladu Kateřina Šardická s prvotinou Zmizení Sáry Lindertové nebo Vladimíra Šebová, které v těchto dnech vychází očekávaná próza Dcera zimy.

Návštěvníci se mohou těšit i na debatu o LGBT+ tematice v současné literatuře, kterou povede booktuberka Martina Krausová. „Námi prezentovaní autoři se navíc v této komunitě pohybují a mají s příslušností k různým sexuálním menšinám osobní zkušenosti,“ upřesnila Sonnková.

V programu nebude chybět ani diskuse o tom, zda se v dnešní době dá číst klasická literatura a jestli za ni lze pokládat i Harryho Pottera, nebo beseda o stále populárnějších podcastech s autorkami Opravdových zločinů Lucií Bechynkovou a Barborou Krčmovou, která cílí rovněž na starší publikum. Vystoupí třeba i herní youtuber Radek Starý, známý pod přízviskem sterakdary, jenž představí svou debutovou novelu Arila: Stříbrné město.

Základní a VIP vstupenky, jejichž součástí je vstup na autogramiádu Lin Riny a plátěná merch taška s dárky, jsou k zakoupení v předprodeji v síti Ticketstream.  

Foto: Facebook Lin Rina

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!