Nový Nesbø, komiksový Orwell a máma už zase pije. Přinášíme zářijové knižní novinky

Nový Nesbø, komiksový Orwell a máma už zase pije. Přinášíme zářijové knižní novinky 

Září přináší očekávanou novinku od Jo Nesbøa, Orwellův kultovní dystopický román v komiksovém hávu, Goldflam vezme čtenáře do Strašidelného Brno, Nesvadbová přiblíží náročné otázky světa pohledem dítěte a Gill Sims se bude znovu ptát, proč máma ZASE pije. Podívejte se na naše zářijové knižní tipy.

Žárlivost a jiné povídky - Jo Nesbø

Na pulty knižních nakladatelství míří nová sbírka příběhů od krále severské krimi. Jo Nesbø přináší tentokrát sbírku krátkých povídek o nevěře a žárlivosti. Do tohoto prozaického žánru se Nesbø pustil vůbec poprvé.

Právě vášeň, pokud se spojí se žárlivostí, vytváří třaskavé napětí, ze kterého vede jen krůček k pomstě. Na vlastní kůži to poznají dva úplně stejní horolezci bojují o krásnou řeckou servírku. Taxikář, který najde v šéfově autě náušnici své manželky. Podvedená žena, letící z New Yorku do Londýna, která se svěřuje o svých plánech na sebevraždu podivnému spolucestujícímu. Nebezpečný kolotoč silných emocí se tak dá do pohybu… a už nepůjde zastavit.

1984 (komiks) - George Orwell, Xavier Coste

Již 70 let uplynulo od smrti George Orwella. Práva na autorovo dílo jsou proto volná, což umožnilo vznik celé řady nejen komiksových adaptací slavného dystopického románu 1984.

Jedním z nich je i nové vydání z pera francouzského kreslíře Xaviera Costeho. Ten se ve své práci nechal inspirovat brutalistickou architekturou, která orwellovským vizím totalitarismu dodává ještě tíživější atmosféru. Winston Smith je tedy zpět se svým tajným deníkem a tužbami svobodného ducha. Ale také je tu vláda jedné Strany, která udržuje společnost v mizérii a pod neustálým dohledem.

Strašidelné Brno - Arnošt Goldflam

Když se do brněnských ulic a uliček začne vkrádat tma, probouzejí se strašidla i staré legendy! Skoro každá zdejší památka nebo místo má své děsivé příběhy – a málokdo je zná tak dobře jako Arnošt Goldflam.

Jaká tajemství skrývá orloj na náměstí Svobody, park v Lužánkách nebo Kapucínský klášter? Čtenáři Strašidelného Brna se již na Brno a jeho zákoutí nikdy nepodívají stejnýma očima.

Proč máma ZASE pije - Gill Sims

Do knihkupectví zamíří další - v pořadí již čtvrtá - kniha z humorné série Deník rozčílené matky, tentokrát s titulem Proč máma ZASE pije.

Hrdinkou je žena, manželka a matka, jejíž život se točí v řadě povinnostech a strastech její vlastní rodiny, kterou se zoufale snaží udržet v chodu každodennosti. Lenost, všetečné otázky, pubertální výlevy, postupové zkoušky na střední škole, testy na řidičák… to může být na jednoho člověka dost. A pak je tu věrná neodmlouvající sklenice vína.

Mia a svět - Barbara Nesvadbová, Lucie Mádlová

Mia je osmiletá dívka, která má spoustu otázek týkajících se tohoto světa. Proč někde lidé trpí hlady, zatímco jinde se jídlo vyhazuje? Kvůli čemu se válčí? Jak ovlivňujeme přírodu a zvířata?

Mia i její rodiče jsou si vědomi toho, že se planeta proměňuje rychleji než kdy dřív. Proto se společnými silami snaží najít cestu, jak planetě pomoci, ale hlavně - jak na Zemi žít tak, abychom její krásy zachovali i pro další generace.

Foto: archiv nakladatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!