Colours of Ostrava chystají nejnákladnější program v historii. Do Vítkovic dorazí The Killers i Martin Garrix

Colours of Ostrava chystají nejnákladnější program v historii. Do Vítkovic dorazí The Killers i Martin Garrix 

Devatenáctý ročník festivalu Colours of Ostrava představuje program, za který by se nemusel stydět ani při oslavách kulatin. Vedle zvučných jmen přibyly další zajímavé hvězdy. Do Dolní oblasti Vítkovic tak v létě dorazí i rockeři z The Killers či mistr mixážních pultů Martin Garrix.

The Killers a Martin Garrix se tak společně s jazzovou pianistkou Hiromi přidávají již k dříve oznámeným interpretům, kteří na Colours of Ostrava ve dnech od 15. do 18. července zahrají. Mezi nimi nechybí kapely Twenty One Pilots, The Lumineers či zpěvačka LP. Dorazí i osmdesátiletá brazilská hudebnice Dona Onete, bosenská úderka Dubioza Kolektiv či noise-popová formace HEALTH.

„Letošní nabídka je neobyčejně pestrá – od rockové legendy, přes velkou taneční hvězdu, široké zastoupení současné africké hudby až po energický funky a soul,“ uvádí ředitelka festivalu Zlata Holušová, „jde o nejnákladnější program v naší historii, snažíme se i v prostředí rostoucích cen nejen zahraničních headlinerů o další zlepšování a dosažení nových met. Při výběru všech hudebníků – od největších po ty méně známé – je pro nás nejdůležitější, aby si návštěvníci z jejich koncertů odnášeli neopakovatelné a nezapomenutelné zážitky.“

Návštěvníci se mohou těšit na více než 120 zahraničních a domácích kapel, které nabídnou zážitky napříč nejrůznějšími hudebními žánry. Colours of Ostrava ale opět připravují i bohatý doprovodný program, v rámci něhož budou připravena divadla, ale také workshopy, filmy, výtvarné instalace i pátý ročník mezinárodního fóra Meltingpot, které nabídne pestrou škálu témat.

„Od aktuálních společenských a politických otázek přes oblast lidských práv, médií a dezinformací, digitalizaci a humanismus, příležitosti a hrozby kyberprostoru, až po vědu, vzdělávání, literaturu, hudbu, zdraví, životní styl, cestování a osobní rozvoj,“ upřesňuje Holušová. O Číně dorazí debatovat specialista na čínskou politiku a armádu Peter Mattis i někdejší korespondentka z Číny a politoložka Didi Kirsten Tatlow. Oblasti lidských práv, médií i medializaci globálních problémů se bude věnovat korespondentka CNN Arwa Damon.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!