Ceny Trilobit 2020 ovládli Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička. Sošku za celoživotní tvorbu má Vladimír Pucholt

Ceny Trilobit 2020 ovládli Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička. Sošku za celoživotní tvorbu má Vladimír Pucholt 

Audiovizuální ceny Trilobit 2020 znají své vítěze. Hlavní cenu si odnesli herci Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička za výkon ve snímku Staříci. Cenu za celoživotní tvorbu získal herec Vladimír Pucholt, jenž proslul rolí ve filmu Starci na chmelu, Svatba jako řemen či Lásky jedné plavovlásky.

Do třiatřicátého ročníku vstoupily Ceny Trilobit, které uděluje Český filmový a televizní svaz FITES. O Cenu Trilobit se tentokrát podělili režisér Jan Prušinovský a scenárista Petr Kolečko za televizní seriál Most!, tvůrce Marko Škop za snímek Budiž světlo a režisér Martin Mareček za film na pomezí filmu a dokumentu Dálava.

Cenu za přínos díla občanské společnosti ověnčili porotci režisérku Zuzanu Piussi a režiséra a producenta Víta Janečka za dokumenty Obléhání města a Ukradený stát zaměřené na současné dění na Slovensku. Zvláštní cena poroty připadla Theodoře Remundové za dokumentární snímek Moje století.

O dalších vítězích nerozhodovala pouze komise z FITES. Laureáta ceny Berounský medvídek zvolila dětská porota složená ze žáků místních škol. Sošku dostala televizní pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi. U diváků mělo největší úspěch válečné drama Nabarvené ptáče, jež získalo ocenění Berounský klepáček.

Anticenu Zlatý citrón tentokrát obdrželi tři domácí moderátoři za nízkou úroveň vedení televizních debat, a to Michaela Jílková, Jaromír Soukup a Luboš Xaver Veselý.

Slavnostní večer pod taktovkou moderátora Martina Myšičky a swingového uskupení Petra Kroutila Original Vintage Orchestra se uskutečnil v sobotu 25. ledna v berounském KD Plzeňka. Živě ho přenášela ČT Art. Záznam můžete zhlédnout zde

Martin Myšička s Vladimírem Pucholtem. Foto: Michal Bauer

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!