Michael Kiwanuka vystoupí v Praze i s novou deskou

Michael Kiwanuka vystoupí v Praze i s novou deskou   

Své poslední album vydal Michael Kiwanuka v říjnu minulého roku. Živě ho přijede představit i českým fanouškům, a to 20. července, kdy vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Nejnovější deska s názvem Kiwanuka následuje po desce Love & Hate, která vystřelila Michaela Kiwanuku do hudebních výšin. Sklízela nadšené recenze nejen od kritiků, ale také od fanoušků a skončila na prvním místě v albové hitparádě. Již dříve získal charismatický hudebník nominace na Mercury Prize a BRIT Awards. Stal se také výhercem BBC Sound 2012. Charismatický bubeník navíc mohl mnoha divákům zůstat v paměti díky písni Cold Little Heart, která provázela seriál HBO Sedmilhářky.

Na poslední desce navazuje Kiwanuka na atmosféru předchozí nahrávky. Nechybí psychedelický opar a velká rozmanitost. „Minulé album bylo hodně introspektivní a fungovalo nejspíš jako terapie. Tohle je víc o jakémsi pocitu spokojenosti, kým jsem, a o tom, co chci vlastně říct. Jak zůstat pevný a přijít s výzvou pro sebe i posluchače? Je to deska o přijetí sama sebe, ale triumfálněji než jen melancholicky. Je to album, které zkoumá, co dnes znamená být lidskou bytostí,“ přibližuje Kiwanuka desku, na které pracoval dva roky.

Nová nahrávka tak značí růst a vývoj talentovaného hudebníka, který se nebojí v textech písní reflektovat ani komplikovaná témata, jako je černošská identita, násilí či sebepochybnost. Není se proto čemu divit, že nová deska získala nominaci na Nejlepší britské album NME 2020 Awards. Zda nominaci promění i v prestižní ocenění se dozví během slavnostního večera v londýnské O2 Academy 12. února.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!