Výstava Poklad Inků odhaluje největší zlaté bohatství světa

Výstava Poklad Inků odhaluje největší zlaté bohatství světa 

Na brněnském výstavišti si od 1. listopadu můžete prohlédnout originální zlaté exponáty, které pocházejí z říše Inků a dalších jihoamerických civilizací. Unikátní expozice ukazuje skutečné zlaté šperky, pohřební masky, koruny pěti králů nebo také trůn. Převoz posvětil sám peruánský prezident.

Začátkem listopadu se poprvé v České republice představil ohromný poklad přivezený z peruánského Muzea zlata v Limě, jehož ředitelka Camila Pérez Palacio Mujicaová přijela na zahájení unikátní instalace do Brna. Část pokladu, který je na brněnském Výstavišti v pavilonu C vystaven, má neuvěřitelnou cenu - převyšuje hodnotu pětinásobku českých korunovačních klenotů. Za nejcennější je pak považována posmrtná maska zdobená smaragdy.

Pořadatelé si kladou za cíl, aby výstava nebyla jen pro historiky. Při příchodu každý návštěvník obdrží do jedné ruky kartu s příběhem bájné či reálné historické postavy, do které se pomyslně převtělí a vyráží vstříc dobrodružství. Do té druhé pak dostane audio průvodce, který mu tlumočí veškeré informace po celou expozici.

Organizátoři měli dobrý úmysl zprostředkovat divákům výstavu ve stylu jak už zapůsobil interaktivní Titanic. Ten těžil především z faktu, že výstava je celosvětově známá - lidé chtěli vidět, jak vypadala nejkrásnější a největší loď světa. Poklad Inků je sice také velmi krásný, ale v případě že někdo neholduje dějinám, může působit nezáživně. Pro někoho znázorní jen zlato, které nebylo roztaveno při kolonizaci Jižní Ameriky Španěly

Celkově se exhibice, která je zajímavá i svou hodnotou, dá projít za necelou hodinu. Pokud tedy s sebou nemáte děti, pro které je po celou dobu připravená stezka za pokladem, která je bude velmi bavit.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Brněnské výstaviště nabízí i další akce

Místo konání: Brněnské výstaviště

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!