Poklad Inků

Poklad Inků

Adresa:

Brno, Výstaviště 405/1

Termín: 1.11.2019 1.3.2020
Vstupné:

300 Kč, dětské 200 Kč, student/senior 250 Kč, rodinné 800 Kč

1lis - 1bře celý den

Žánr: výstavyumění historie rituály inkové peru jižní amerika brno morava podzimní výstavy zimní výstavy


Pod záštitou prezidenta Peru bude v Brně od 1.11.2019 představen ohromný zlatý poklad nesmírné historické hodnoty. Jedná se o originální rituální předměty, které poprvé opustily území Jižní Ameriky.

Výstava Poklad Inků představuje originální zlaté exponáty pocházející z říše Inků a dalších jihoamerických civilizací. Na ploše více než 2000 m2 návštěvníci uvidí stovky předmětů, do kterých je doslova vryta historie bájných civilizací a jejich rituálů.

"Jedná se o exponáty, na které se do Peru jezdí dívat miliony lidí z celého světa. Nyní budou k vidění v Brně," sdělila Květa Havelková, zástupce společnosti JVS Group, která v Brně nedávno představila výstavu Titanic.

Inkové po sobě zanechali nejen legendární Machu Picchu, jehož velký model bude v Brně také k vidění, tisíce kilometrů kamenných stezek horami i džunglí, ohromné kamenné stavby, ale především zlatý poklad, jehož velikost ohromila i samotné Španěly, když do země vstoupili. Část výstavy je proto věnována i zaoceánským plavbám a navigacím.

Až tisíc let staré originální zlaté exponáty doplňuje velká sbírka předmětů z Národního muzea. Na výstavě samozřejmě nechybí Česká stopa, protože i v Peru Češi zanechali své nesmazatelné stopy.

"Chceme, aby výstava bavila všechny generace. Proto jme připravili interaktivní Dětskou stezku, modely rituálních staveb, 3D zónu, audioguide a další...," doplnila Havelková.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Poklad Inků

Restaurace a hotel OlbergBlansko (17.5 km)

Wellness hotel PanoramaBlansko (22.2 km)

Ubytování u MacochyOstrov u Macochy (23.1 km)

Doporučené akce v Brně

Akce v Brně na Jiný den?

V okolí doporučujeme...