Kulturní podzim na Plzeňsku: Halloween na zámku, muzikálová cesta do Vídně i objevování středověkého podsvětí

Kulturní podzim na Plzeňsku: Halloween na zámku, muzikálová cesta do Vídně i objevování středověkého podsvětí  

I západ Čech se již halí do podzimního oparu. Spolu s ním přichází ale i mnoho zajímavých akcí, v rámci nichž si přijdou na své hudební fanoušci, milovníci divadla i vášniví objevitelé.

Halloween na zámku Zbiroh

Duchové a strašidla se ve čtvrtek 31. října sejdou na zámku Zbiroh! Uskuteční se tu totiž skutečně stylová oslava Halloweenu, během níž se návštěvníci projdou tajuplnou stezkou potemnělým zámeckým parkem. Pro odvážlivce je připravená tematická hostina s roztodivnými lektvary. Lampiony a lucerničky s sebou!

Za koncerty do klubů a hal

Plzeňský kraj čeká na podzim mnoho zajímavých hudebních zážitků. Svou novou desku přijede do západočeské metropole představit kapela Dymytry, a to 2. listopadu do Depa2015. Se svým Půlnočním vlakem Michala Tučného dorazí do Plzně (29. 10.) a do Klatov (8. 11.) kapela Jelen. Kulturní dům Šeříkovka přivítá 16. listopadu mladého písničkáře Pekaře a 28. listopadu legendární Olympic. Plzeňský kraj potěší také kapela MIG 21, a to 22. listopadu v Domažlicích a 23. listopadu v Plzni.

S baterkou do podzemí

Ve dnech od 11. do 17. listopadu se mohou zájemci těšit na speciální prohlídky Plzeňského historického podsvětí pouze při svitu baterek. Zajímá vás tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní, který byl pod Plzní budován již od 14. století? Díky prohlídce pozná návštěvník doslova život pod městem. Nechybí mnoho exponátů a vystavených nálezů, které přiblíží historii města i každodenní život jeho středověkých obyvatel.

Obrazy událostí Romana Brücknera

Roman Brückner začal malovat z poněkud nezvyklého důvodu. Svými díly reaguje na obrazy, které vídá v galeriích a jinde. Řemeslnou kvalitu jim neubírá, jen se hrozí toho, že by mohly být vnímány jako oficiální umění naší doby. Proto chce ukazovat i alternativu. Jeho cílem je ukázat svět v celé jeho rozmanitosti a z různých úhlů pohledu. Jak se mu to daří, mohou zájemci posoudit ve dnech od 7. do 29. listopadu ve Visio Art Gallery.

Sisi na Nové scéně

Pomyslnou cestu z Plzně do Vídně nabídne chystaná premiéra muzikálu Elisabeth, která se uskuteční 30. listopadu na Nové scéně. Inscenace přibližuje životní osudy slavné císařovny Sisi, v nichž se kombinuje láska, nenávist, radost i smrt. V hlavních rolích vystoupí Michaela Gemrotová, Jan Kříž, Soňa Hanzlíčková Borková, Martin Holec, Lukáš Ondruš a Pavel Režný.

Tradiční pohádka na ledě

Kdo by neznal příběh Popelky a jejích tří oříšků? Do Plzně se chystá velkovýpravné představení, které tuto nesmrtelnou klasiku převede na ledovou plochu. Popelku namluvila a nazpívala Lucie Bílá, prince Ondřej Ruml. V inscenaci vystupují Josef Vojtek, Dana Morávková, Václav Kopta, Vlastimil Harapes a další. Představení, které láká na 300 dobových kostýmů, působivé jeviště a na mnoho efektů, proběhne 30. listopadu v Home Monitoring Aréně.

Foto: Halloween na zámku Zbiroh

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!