Hudební novinky, týden #44: Elektro s The Midnight, pop Toma Walkera i metal Volbeat

Hudební novinky, týden #44: Elektro s The Midnight, pop Toma Walkera i metal Volbeat 

Zkrácený pracovní týden si můžete zpříjemnit i hudbou. I tentokrát je totiž z čeho vybírat - do Česka přijedou mnohé hvězdy zahraničního hudebního světa různých žánrů, nebudou ale chybět ani jedinečné akce domácích interpretů.

The Midnight ve Futuru

The Midnight, elektronické duo, tvoří Tyler Lyle, písničkář z jihu USA, a Tim McEwan, producent z Dánska. Ti dva vystoupí v pondělí 28.10. vůbec poprvé v Praze. The Midnight se dali dohromady  v roce 2012 a loni vydali poslední nahrávku Kids. Řadí se do podžánru elektrohudby synthwave a mezi jejich úspěšné singly patří třeba Vampires nebo Lost Boy, z května letošního roku známe třeba skladbu America Online. Kdo má rád elektronickou hudbu, by proto měl rozhodně v pondělí zamířit do klubu Futurum na pražském Smíchově. Předkapelou bude švédské indie popové uskupení Violet Days.

Hvězdy komorní hudby

V úterý vystoupí v Sukově síni v pražském Rudolfinu bravurní izraelský violoncellista a sólista Stuttgartského komorního orchestru Ofer Canetti. Spolu s ním uvidíte i proslulého klavírního virtuosa a dirigenta Lukáše Klánského spolu s dalšími významnými umělci ze světa komorní hudby z České republiky i zahraničí. Uslyšíte díla Ludwiga van Beethovena, Felixe Mendelssohna-Bartholdyho i Sergeje Rachmaninova.

Akce se koná v rámci koncertní série Hvězdy komorní hudby s podtitulem Láska v hudbě, která přiveze špičkové interprety v komorním obsazení. Ti dokáží, že intimnost v hudbě s tématem lásky úzce souvisí.

Tom Walker v Roxy

Kousek Skotska do Prahy přiveze v úterý zpěvák a skladatel Tom Walker, jeden z největších hudebních objevů posledních let. Publikum i kritiky zaujal poprvé písní Leave A Light On v červnu minulého roku. Je taky čerstvým držitelem ceny Brit Awards za začínající umělce. V klubu Roxy představí 29. října své letošní album What A Time To Be Alive. Walkerovi je teď osmadvacet a dokazuje, že mladá krev má v popu co nabídnout.

Dagmar Pecková, Hradišťan a Spirituál kvintet

Unikátní spojení legend české operní a folkové scény zažijete ve středu ve Švandově divadle v Praze. Dagmar Pecková a skupiny Hradišťan a Spirituál kvintet tam vystoupí nejen samostatně, ale spojí své síly i ve společných skladbách napříč hudebními žánry. Kromě osvědčených hitů uslyšíte také nejrůznější písně v různých aranžmá, která vznikla speciálně pro tento jedinečný společný koncert.

Half Alive v Rock Café

Kalifornská tříčlenná formace Half Alive přijede ukázat své sluncem prozářené hudební umění do pražského klubu Rock Café ve čtvrtek. Toto trio o sobě dalo poprvé vědět v roce 2017 EP 3, když se jejich frontmanovi Joshovi Taylorovi rozpadla předešlá kapela The Moderates. Od té doby se jejich tvorba dále vyvíjí a roste při kombinaci čerstvého R&B, funku, popu i rocku. Uslyšíte tak i zcela nové skladby.

Helax Symphonic Dance Music

Zajímavou kombinaci symfonického orchestru s taneční hudbou uslyší v pátek návštěvníci ostravské Ostravar Arény. Janáčkova filharmonie spolu s úspěšným DJ Lukášem Ščurkem alias DJ Lowem předvede hodinu a půl dlouhé vystoupení. Zazní během něj desítky velkých tanečních hitů, třeba od The Prodigy nebo Daft Punk. O zpěv se postará Dasha a za originálním aranžmá stojí člen skupiny Tomáše Kluse Jan Lstibůrek. 

Volbeat v O2 universu

Dánští heavymetalisté Volbeat se ve čtvrtek 31. listopadu vrátí do České republiky. Poté, co skupina potvrdila hudební návrat se svým sedmým albem Rewind, Replay, Reboundkteré vyšlo letos v srpnu, vyrazili i na turné. Přivezou s sebou i kapely Baroness a Danko Jones. Historie Volbeat se vrací zpět až do roku 2001 a fanoušci skupinu milují pro specifický zvuk a hudební energii.

 

Foto: Wikipedia

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!