Hudební novinky, týden #38: Michael Bublé i pivní festivaly

Hudební novinky, týden #38: Michael Bublé i pivní festivaly 

Je tu nový týden a s ním i hudební novinky, které nás během něho čekají. Z velkých koncertů se v Praze uskuteční třeba show Michaela Bublého, víkend bude plný vinobraní i pivních festivalů. A mezi tím si můžete vybrat z akcí menšího, ne však horšího rázu.

Hned v pondělí se můžete naladit na příjemnou hudební náladu spolu s americkou hudebnicí SASAMI, který bude mít koncert v pražském Café v lese. Multiinstrumentalistka, producentka a aranžérka vydala své první album, které představí i v Praze.

Lucerna Music Baru vystoupí v úterý folkové duo z Austrálie Pierce Brothers. Poté, co svůj indie folkrockový zvuk plný energie předvedli na festivalu Colours of Ostrava, ho naservírují i posluchačům v Praze. Jejich skladby jsou velice chytlavé a možná i díky buskování v australských ulicích mají sílu oslovit každého kolemjdoucího. 

O2 areně se v úterý taky sejdou příznivci hudby Michaela Bublého, který přijede představit své známé skladby i skladby z posledního alba Love, které vyšlo loni. Kanadský zpěvák získal za své hudební počiny spojující tradiční jazz a big band s popem už čtyři ceny Grammy a během své kariéry prodal více než 60 milionů nahrávek.

Ve středu v Zrcadlové kapli pražského Klementina předvedou sólisté Petr Nekoranec, Vojtěch Pelka, Michaela Šrůmová za doprovodu orchestru Akademie Mannheim-Praha pod taktovkou Marka Štilce výběr z oper dvou autorů: Jana Antonína Koželuha a Ignaza Holzbauera.

V ostravské multifunkční aréně GONG ten den budete moct být svědky mimořádného projektu, kdy Janek Ledecký vystoupí společně se symfonickým orchestrem, Janáčkovou filharmonií.

Ve čtvrtek přijede do brněnského klubu Fléda česká skupina Dunaj (o dva dny dříve zahrají i v pražském Paláci Akropolis). Jedna z nejúspěšnějších, nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel české hudební historie řadící se do žánru alternativního rocku se po letech znovu sešla a začala zase hrát s novou vlnou energie.

V pátek se v Havlíčkově Brodě sjedou muzikanti až z USA. V Klubu Oko zahrají jižansky rockoví Skinny MollyJejich setlist slibuje i jižanskou hymnu Sweet Home AlabamaAmeričany podpoří i české skupiny podobných stylů Pumpa a Traffic Jam.

V Rudolfinu zase proběhne slavnostní zakončení Festivalu Jarmily Novotné, na kterém dojde ke spojení hudebních ikon, sopranistky Martiny Jankové, švýcarského klavíristy Gérarda Wysse a mladého klavíristy Iva Kahánka. Těšit se můžete na zpěv i klavírní klenoty ze západu i východu.

Z nových alb si tento pátek můžeme pořídit War In My Mind od skvělé bluesové zpěvačky Beth Hart nebo Arigato od současné hvězdy českého popu Mirai.

Víkend bude plný různých vinobraní, ani příznivci chmelového moku ale nedostanou košem: ocení třeba Pivobraní v pražských Letňanech nebo sobotní Pivní pouť u pivovaru Černá Hora s hudebním programem nabízejícím třeba koncerty Mandrage, Marka Ztraceného, Buty a dalších.

Foto: Billboard.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!