Angry Birds ve filmu 2 přináší povedené hudební gagy, skvělou animaci a sílu spolupráce

Angry Birds ve filmu 2 přináší povedené hudební gagy, skvělou animaci a sílu spolupráce 70%

Po prvním úspěšném dílu se na filmová plátna opět vrací naše známá ptačí partička v čele s Ruďasem. Tentokrát ale musí spojit své síly s odvěkým nepřítelem, velevepřem Leonardem, a postavit se třetímu ostrovu, který se snaží zničit vše, co prasata a ptáci vybudovali. Sympatický animák plný vtipu, barev a ikonických hudebních hitů pobaví malé i velké. A možná dětem předá i nějaké to morální ponaučení.

Ačkoliv byl první díl celý o boji mezi Prasečím a Ptačím ostrovem, v novém pokračování scénáristi vsadili na úplně nový příběh a hlavně na přátelství mezi dvěma znepřátelenými ostrovy. Negativní emoce tak jdou stranou, a místo toho se skoro všichni mají rádi a chtějí příměří. Což možná některé milovníky prvního dílu může zmást, protože tak nějak mizí základní elementy z prvního dílu – nenávist mezi ostrovy.

Samotný příběh je zajímavě udělaný, ale místy se bohužel vleče a někdy až postrádá pointu. Hlavně v momentech, kdy je hlavní dějová linka proložená příběhem tří malých ptáčat, která se úplnou náhodou objeví až ve vesmíru. I když je toto mírné odbočení od hlavní linky z počátku roztomilé, po čase váš ptáčata začnou nudit a na konci až iritovat.

Na druhou stranu hudební doprovod je geniální a ve filmu tak zazní hity jako The Final Countdown, Space Oddity nebo dětmi oblíbený Baby Shark. Soundtrack se až nadmíru povedl a příběhu tak dodává šmrnc a zábavnost. Samotná hudba vlastně baví víc než místy trapné vtipy, a to i dospělé diváky. A nesmíme zapomenout na český dabing, který je také fenomenální. 

Morální ponaučení se ve filmu objevuje v podobě silného přátelství a uvědomění si, že bychom si měli pomáhat. Vše je navíc podáno velmi přirozenou a nenásilnou formou, což přidává filmu veliké plus.

Dvojka sice není už takovou bombou jako první díl a například s Pixarovkami se nedá vůbec srovnat, ale i tak si děti a někteří dospělí přijdou na své. A to ať už díky skvělé animaci, dobrému dabingu či trefnému hudebnímu doprovodu. 

foto: IMDB

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Angry Birds ve filmu 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!