České špionážní drama Bez vědomí bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu

České špionážní drama Bez vědomí bude mít světovou premiéru na filmovém festivalu v Torontu  

Šestidílná špionážní série z produkce HBO Europe Bez vědomí se premiérově představí světovým divákům na 44. Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, jenž se uskuteční ve dnech od 5. do 15. září. První dvě epizody uvede sekce Primetime.

Režisér Ivan Zachariáš, jenž pro HBO natočil již drama Pustina, zasadil děj nové série do Československa a Londýna osmdesátých let minulého století. Drama vychází se scénáře debutujícího Ondřeje Gabriela a představí se v něm známí čeští i slovenští herci, mezi nimiž nechybí Táňa Pauhofová, David Nykl, Martin Myšička, Martin Hoffmann, Jan Vlasák, Kristýna Podzimková, Lenka Vlasáková a další. Nechybí ani anglická herečka Hattie Morahan.

Série vypráví příběh Marie a jejího manžela, disidenta Viktora. Společně opustili komunistické Československo již před dvanáctí lety. Nyní je ale rok 1989, blíží se zásadní změna a dvojice se vrací do své rodné země. Návrat ale neprobíhá úplně podle jejích představ. Marie se v bezvědomí ocitá v nemocnici. Po probuzení hledá svého manžela, ten však zmizel a nikdo o něm nic neví.

Příběh zasazen do období prudkých politických změn ve východním bloku v roce 1989 zaujal pořadatele Mezinárdního filmového festivalu v Torontu. "Jsme potěšeni, že tým torontského festivalu odhalil mezinárodní kvality a aktuálnost špionážního dramatu Bez vědomí, a máme velkou radost, že se do Toronta vracíme s další českou sérií," těší se Antony Root z HBO Europe, podle něhož je nyní o příběhy ze střední Evropy obecně velký zájem. "Ten náš je navíc vyprávěn z nečekané perspektivy ženy, která je proti své vůli lapena do sítě tajných služeb, což do známého tématu přineslo velmi svěží vítr," dodává. 

Mimofestivalová premiéra Bez vědomí je plánována na podzim tohoto roku v souvislosti s třicetiletým výročím sametové revoluce. Uvedena bude ve všechny teritoriích HBO Europe, Nordic, Španělsko a Portugalsko.

První dva díly seriálu jsme viděli již na festivalu v Karlových Varech. Recenzi najdete tady

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!