Scorseseho Irishman a Iannucciho David Copperfield budou mít premiéru na mezinárodním filmovém festivalu v Londýně

Scorseseho Irishman a Iannucciho David Copperfield budou mít premiéru na mezinárodním filmovém festivalu v Londýně  

Více jak šedesátiletá tradice a téměř dva týdny plné stovek filmů z mnoha desítek zemí na jediném festivalu ve významné evropské metropoli - tak by se dal stručně popsat mezinárodní filmový festival BFI London Film Festival. Na jeho letošním ročníku se od 2. do 13. října představí více než 220 filmů ze 77 zemí.

Letos v říjnu proběhne již 63. ročník mezinárodního filmového festivalu BFI London Film. O jeho programu, který zahrnuje různé kategorie včetně hlavních novinek promítaných na zahajovacím a závěrečném gala večeru, dokumentárního filmu a krátkého filmu, se veřejnost dozvídá postupně.

Víme už, že na zahajovacím večeru letos poprvé poběží film The Personal History of David Copperfield režiséra Armanda Iannucciho. Ten má za sebou úspěchy s filmy jako Ztratili jsme Stalina, historickou satirou z roku 2017, se seriály i se starší komedií Politické kruhy. Jeho filmová novinka čerpající z příběhu slavného britského spisovatele Charlese Dickense má také oplývat humorem, ale i smyslem pro soucit, štědrost a přátelství.

Na jeho závěrečném gala večeru návštěvníci uvidí nový film Martina Scorseseho The Irishman. Ve filmu hrají mimo jiné i Robert De Niro, Al Pacino a Jow Pesci. Film legendárního režiséra bude mít v Londýně premiéru 13. října, události by se měl zúčastnit sám Scorsese i herci.

Současně s projekcí na festivalu poběží film i v kinech po celé Británii. The Irishman má být drama z prostředí poválečného organizovaného zločinu v Americe. Film se zabývá záhadným případem zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffyho v 70. letech.

Londýnského filmového festivalu se loni zúčastnilo více než 200 tisíc návštěvníků. Poprvé tam mohli návštěvníci vidět třeba filmy Favoritka, Beautiful Boy nebo Colette, jejíž hlavní představitelka Keira Knightley tam vystoupila i v rámci diskuzního programu „screen talk“.

Letošní hosty zveřejní v rámci kompletního programu letošního ročníku BFI London Film Festivalu pořadatelé festivalu na konci srpna.

Foto: BFI London Film Festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!