Okouzlující Sziget rozzáří na sedm dní Budapešť

Okouzlující Sziget rozzáří na sedm dní Budapešť 

V Maďarsku začal sedmidenní festival Sziget konající se na ostrově v Budapešti. Hudební svátek potrvá od 7. do 13. srpna a nabídne neskutečnou dávku muziky, kultury a zábavy. Divákům zahrají různorodé skupiny od Foo Fighters, přes Eda Sheerana až po Macklemora.

Největší festival ve střední Evropě má letos opravdu co nabídnout, o tom není pochyb. Typickým rysem Szigetu je, že představuje interprety a kapely různých žánrů. Tím se stává populárním pro širokou skupinu lidí. Nabídne celkem dva a půl tisíce koncertů, divadelní představení a několik dalších různorodých akcí.

Festival plný zážitků

Možnost vidět kapelu, jako je Foo Fighters, nemáte každý den. Rocková skupina svým vystoupením završí 13. srpna sedmidenní festival nabitý emocemi. Diváky dále čeká melancholická skupina Florence + The Machine, která předvedla obdivuhodný výkon již na festivalu Colours of Ostrava, kde bosonohá a rozevlátá zpěvačka Florence Welch okouzlila každého. Stejně tak Years&Years, kdy Olly Alexander odrovnal i takové, kteří neznali ani kultovní Take Shelter nebo Desire. Jejich show byla neskutečná a hýřila emocemi. 

Rytmičtí The 1975, američtí rapeři Macklemore a Post Malone nebo Ed Sheeran, který v Praze sklidil neskutečný úspěch. Čím dál populárnější duo Twenty One Pilots, energetičtí Roosevelt, emocemi nabité hlasy Jamese Blakea a Toma Odella nebo oblíbení Franz Ferdinand. Toto asi už nic nepřekoná.

Z české scény se zde představí I Love You Honey Bunny nebo Pipes and Pints. Slovensko bude reprezentovat Celeste Buckingham.

Szigeťané

Festival na zeleném ostrově Óbudai na Dunaji ale představuje ještě něco více než jen hudbu. Sziget je mezinárodní, jezdí na něj lidé až ze Sydney, Paříže, Irska, Amsterdamu nebo Bratislavy. Přibližně polovina návštěvníků pochází z jiných států než z Maďarska, publikum tedy představuje rozmanitá směs lidí a národností. Festival se prezentuje svým kladným vztahem k uprchlíkům, láskou mezi všemi lidmi nehledě na barvu pleti či pohlaví a v poslední době zvedá povědomí o ekologii.

Lístky na celý festivalový týden vyjdou na zhruba sedm tisíc korun (339 EUR). V ceně je zahrnuto i ubytování ve stanovém městečku, vlakem jste v Budapešti za chvíli a ještě si k tomu můžete udělat pěknou dovolenou v krásném historickém městě... Co víc si přát?

Program festivalu

 

Foto ©: www.instagram.com/martonkoncz/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Program festivalu
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!